GraphCMS ogłasza dużą aktualizację swojego produktu GraphQL Headless CMS w ramach zmiany rynku docelowego

21.04.2020, 16:53aktualizacja: 21.04.2020, 16:53

BERLIN, 22 kwietnia 2020 /PRNewswire/ -- Spółka GraphCMS GmbH, oferująca GraphCMS, pierwszy system Headless CMS oparty na języku zapytań GraphQL, ogłosiła dzisiaj najnowszą dużą aktualizację produktu połączoną z rebrandingiem. W miarę jak nowoczesne firmy coraz częściej decydują się na stosowanie platform DXP (Digital Experience Platform) w celu zapewnienia lepszej obsługi klienta, zamierzeniem firmy GraphCMS jest zdobycie pozycji zaufanego dostawcy systemu Headless CMS.

Ostatnia aktualizacja wprowadza wiele nowych funkcji, w szczególności relacje polimorficzne (rodzaje połączeń typu Union), organizacja treści (Content Staging) i nowy silnik GraphQL o dużej mocy obliczeniowej. Wprowadzone usprawnienia pozwolą zespołom programistów i zespołom redakcyjnym na szybsze dostarczanie treści cyfrowych w nowoczesnej formie w wielu obszarach geograficznych i na wielu platformach.

„Celem tego posunięcia jest umożliwienie średnim i dużym podmiotom modernizacji stosowanych przez nich technologii do standardu systemu Headless CMS oferującego najwięcej funkcji i najsolidniejszy na rynku interfejs API wykorzystujący GraphQL bez konieczności martwienia się o takie kwestie jak bezpieczeństwo, infrastruktura, elastyczność czy skalowalność” - powiedział Michael Lukaszczyk, współzałożyciel i dyrektor generalny GraphCMS.

Wiele firm, które przyjęły podejście obejmujące strategię API-first (w których interfejs API stanowi punkt wyjścia) w platformach DXP, przy zastosowaniu GraphQL i systemu Headless CMS odnotowało dynamiczny wzrost. Firma GraphCMS jest w stanie sprostać rosnącemu zapotrzebowaniu ze strony przedsiębiorstw, których celem jest budowa trwałych produktów i platform cyfrowych.

„W okresie ostatnich trzech miesięcy, odnotowaliśmy ogromne zainteresowanie rynku systemem GraphCMS i językiem zapytań GraphQL. Swoje projekty powierzyły nam takie organizacje jak Unilever, Discovery, Prym, Shure, czy Tchibo, przy czym odnotowaliśmy również wzrost w ramach sieci partnerskich w regionie Ameryki Północnej i Południowej, regionie Europy, Bliskiego Wschodu i Azji, i regionie Azja-Pacyfik, gdzie do grona naszych partnerów dołączyły firmy takie jak Codecentric, Leviathan i Divante” - dodał Christopher Kuchn, dyrektor ds. rozwoju działalności w GraphCMS.

Ponadto GraphCMS przeprowadził rebranding w celu lepszego przygotowania się do rozwoju rynku, koncentrując się na gotowości przedsiębiorstwa, rosnącej sieci partnerskiej i rozwiązaniach wertykalnych dostosowanych do takich branż jak, między innymi, Fin-tech, turystyka i e-Commece,

„Otrzymaliśmy od naszych klientów i użytkowników informacje o bardzo korzystnych wskaźnikach dotyczących ostatnich zmian, z których wynika, że jesteśmy na dobrej drodze do umocnienia pozycji GraphCMS w dynamicznie zmieniającej się przestrzeni Headless CMS i DXP, gdzie firmy podejmują wysiłki na rzecz zapewnienia jeszcze lepszej obsługi klienta” - dodał Ronak Gantra, kierownik działu rozwoju w GraphCMS.

GraphCMS

GraphCMS jest pierwszym systemem zarządzania treścią (CMS) typu „headless” (nieobejmującym tzw. front-endu) opartym na natywnym języku zapytań GraphQL, umożliwiającym zespołom na całym świecie szybkie tworzenie i dostarczanie kompleksowych usług (strategia omnichannel) na szeroką skalę.

Spółka, z siedzibami w Gießen i Berlinie, została utworzona w celu budowy hostowanego back-endu opartego o język GraphQL, który dostarcza narzędzi niezbędnych do nowoczesnego zarządzania treściami zgodnie z filozofią „omnichannel” i ich rozpowszechniania. System GraphCMS pozwala firmom na dostarczanie nowoczesnych rozwiązań i obniżanie kosztów wprowadzania na rynek aplikacji wykorzystujących różne platformy.

Szczegółowe informacje na temat nowej wersji GraphCMS i pracy z wykorzystaniem tego systemu znajdują się na stronie Graphcms.com

Logo: https://mma.prnewswire.com/media/1157852/GraphCMS_GmbH_Logo.jpg

Fotografia: https://mma.prnewswire.com/media/1157853/GraphCMS_is_the_original_GraphQL_Native_Headless_CMS.jpg

Źródło: GraphCMS GmbH