GRUPA KĘTY SA (13/2023) Wykaz akcjonariuszy posiadających co najmniej 5% liczby głosów na Zwyczajnym Walnym Zgromadzeniu Grupy Kęty S.A.

21.06.2023, 17:14aktualizacja: 21.06.2023, 17:15

Raport bieżący 13/2023

Zarząd Grupy Kęty S.A. (dalej: Emitent lub Spółka) przekazuje poniżej wykaz akcjonariuszy posiadających co najmniej 5% liczby głosów na Zwyczajnym Walnym Zgromadzeniu Spółki w dniu 21 czerwca 2023 r. (dalej: ZWZ):

1) Allianz Polska Otwarty Fundusz Emerytalny - 1 675 958 akcji uprawniających do 1 675 958 głosów, co stanowiło 23,14% udziału w liczbie głosów na ZWZ oraz 17,37% głosów w ogólnej liczbie głosów.

2)Nationale-Nederlanden Otwarty Fundusz Emerytalny - 1 525 000 akcji uprawniających do 1 525 000 głosów, co stanowiło 21,05% udziału w liczbie głosów na ZWZ oraz 15,80% w ogólnej liczbie głosów.

3)Otwarty Fundusz Emerytalny PZU "Złota Jesień" - 860 515 akcji uprawniających do 860 515 głosów, co stanowiło 11,88% udziału w liczbie głosów na ZWZ oraz 8,92% w ogólnej liczbie głosów.

4)AEGON Otwarty Fundusz Emerytalny - 641 871 akcji uprawniających do 641 871 głosów, co stanowiło 8,86% udziału w liczbie głosów na ZWZ oraz 6,65% głosów w ogólnej liczbie głosów.

5) NNLife Otwarty Fundusz Emerytalny - 580 037 akcji uprawniających do 580 037 głosów, co stanowiło 8,01% udziału w liczbie głosów na ZWZ oraz 6,01% głosów w ogólnej liczbie głosów.

6) UNIQA Otwarty Fundusz Emerytalny - 390 239 akcji uprawniających do 390 239 głosów, co stanowiło 5,39% udziału w liczbie głosów na ZWZ oraz 4,04% w ogólnej liczbie głosów.

Podstawa prawna: Art. 70 pkt 3 Ustawy o ofercie publicznej (..).

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz