Grupa OASIS mianuje Eddiego Astona dyrektorem generalnym

19.05.2023, 09:08aktualizacja: 19.05.2023, 09:18

PR Newswire/ OASIS Group

DUBLIN, 18 maja 2023 r. /PRNewswire/ -- Grupa OASIS, największa prywatna organizacja zarządzania informacją w Europie, ogłosiła dzisiaj, że Eddie Aston zostaje nowym dyrektorem generalnym Grupy od dnia 16 maja 2023 r. Ta zmiana w kierownictwie nadchodzi w czasie, gdy Grupa przygotowuje się do następnej fazy w swoim rozwoju.

Aston wniesie do Grupy ogromne doświadczenie kierownicze i wiedzę w zakresie usług dla biznesu, logistyki i transportu. W przeszłości zajmował szereg stanowisk kierowniczych w złożonych startupach podczas przejęć i optymalizacji w różnych sektorach. Był m.in. dyrektorem generalnym w DHL, a ostatnio dyrektorem generalnym na Wielką Brytanię i Europę w firmie Genesee & Wyoming Inc.

„Jestem niezmiernie zadowolony, że będę mógł kierować Grupą OASIS. To firma o imponującej pozycji w Europie, posiadająca utalentowany zespół i niezachwianą reputację lidera w dziedzinie zarządzania informacją” - powiedział Aston. „Jestem pod wrażeniem jakości naszych pracowników i silnych relacji z naszymi klientami - to daje nam solidny fundament rozwojowy na nadchodzące lata”.

Mianowanie Astona następuje w czasie imponującego rozwoju Grupy OASIS, w którym organizacja zdobyła zwiększone zainteresowanie klientów swoimi rozwiązaniami z zakresu cyfrowego zarządzania informacją.

Przewodniczący Grupy OASIS Siegfried Heimgaertner: „Cieszymy się, że możemy powitać Eddiego Astona jako naszego nowego dyrektora generalnego. Eddie jest sprawdzonym liderem o długiej historii pozytywnych rezultatów przynoszących korzyści dla członków jego zespołów i klientów, który wprowadzał istotną wartość dodaną dla udziałowców. Nasz zarząd uważa, że doświadczenie i wiedza Eddiego pozwoli mu z sukcesem wprowadzić Grupę OASIS na nowy etap rozwoju”.

„Chciałbym też wykorzystać tę okazję, aby podziękować Andy’emu Uptonowi za jego przywództwo grupy OASIS” - dodał Heimgaertner.

Aston zastąpi Andy'ego Uptona, który był tymczasowym dyrektorem generalnym od czasu odejścia poprzedniego dyrektora generalnego Grupy w lipcu 2022 r. Andy wróci na swoje stanowisko dyrektora operacyjnego.

„Jesteśmy zadowoleni z posiadania tak utalentowanego zespołu w całej Grupie i jestem pewny, że mianowanie Eddiego stawia nas w doskonałym położeniu do realizacji naszych planów rozwojowych” - powiedział Andy Upton, dyrektor generalny Grupy OASIS.

Grupa OASIS

Grupa OASIS to największy prywatny dostawca usług zarządzania informacją w Europie, który zajmuje się zabezpieczaniem i zarządzaniem ponad 120 milionów przedmiotów z kodami kreskowymi, 230 terabajtów danych cyfrowych przekładających się na 512 milionów dokumentów i skanuje ponad 17 milionów obrazów miesięcznie.

Od założenia w 1999 r. Grupa OASIS systematycznie się rozwija i dziś zatrudnia ponad 1700 osób. Obecnie grupa świadczy usługi dla ponad 11,5 tys. klientów z przeszło 70 lokalizacji w sześciu krajach: Belgii, Holandii, Irlandii, Irlandii Północnej, Polsce i Wielkiej Brytanii.

We wszystkich tych miejscach grupa oferuje bezpieczne, niedrogie i kompleksowe usługi informacyjne dla klientów z różnych sektorów, w tym edukacji, energetyki, finansów, administracji rządowej, opieki zdrowotnej, prawa, produkcji i handlu detalicznego.

Grupa OASIS jest liderem w branży zarządzania informacją i corocznym laureatem nagrody Document Manager dla najlepszego produktu roku w dziedzinie oprogramowania od czterech lat (2019-2023) za swój elektroniczny system zarządzania dokumentami i zapisami (ang. Electronic Document and Records Management System, EDRMS) ‘Omnidox’.

Zdjęcie: https://mma.prnewswire.com/media/2079689/Eddie_Aston.jpg

Logo: https://mma.prnewswire.com/media/2079664/OASIS_Group_Logo.jpg