Hillstone Network ustanawia nowe standardy inteligentnych, niezawodnych i zautomatyzowanych rozwiązań bezpieczeństwa z systemem StoneOS 5.5R9

21.01.2022, 08:00aktualizacja: 21.01.2022, 08:00

Niemal 300 nowych funkcji i ulepszeń pozwala klientom dostosować się do zmieniających się zagrożeń jak również do nieustannej ewolucji infrastruktury.

SANTA CLARA, Kalifornia--(BUSINESS WIRE) - Hillstone Networks, czołowy dostawca rozwiązań ochrony infrastruktury, przedstawił dzisiaj najnowszą wersję swojego flagowego rozwiązania StoneOS.

„Organizacje obecnie wymagają kompleksowych, inteligentnych, wydajnych i zautomatyzowanych rozwiązań, które są skuteczne. StoneOS to zapewnia - powiedział Tim Liu, dyrektor ds. technologii i współzałożyciel Hillstone Networks. - Jest to duża aktualizacja, która przyczynia się do uzyskania niezrównanych możliwości wsparcia ochrony organizacji, ich kluczowych zasobów i pracowników przed niezliczonymi zagrożeniami bezpieczeństwa, z którymi muszą mierzyć się na co dzień”.

6 najważniejszych aktualizacji StoneOS 5.5.R9 to:

· technologia uczenia maszynowego (ML) wykorzystana do poprawy inteligentnego wykrywania zagrożeń i zapobiegania im - StoneOS wykorzystuje najnowsze dane oparte na ML w celu ulepszenia wykrywania algorytmów generowania domen (DGA). Rozszerzone wsparcie środowiska testowego w chmurze pozwala na poprawę wykrywania nieznanych zagrożeń i usprawnienie wymiany danych;

· rozbudowane możliwości wirtualnych sieci prywatnych (VPN) zapewniają udoskonalony bezpieczny dostęp dla pracowników zdalnych - nowe funkcje VPN wspierają rozbudowane scenariusze użytkowania, kreator konfiguracji i poprawę wydajności w celu spełnienia zapotrzebowania na rozwiązania VPN wzbogacone o liczne funkcje, przy niższym całkowitym koszcie nabycia i eksploatacji (TCO);

· dodatkowe ulepszenia uwalniają moc przyspieszenia sprzętowego dla deszyfrowania ruchu - nowa wersja StoneOS optymalizuje przepustowość mechanizmu SSL Proxy i wprowadza opcję białej listy, aby umożliwić wyłączenie pewnych podmiotów w poszczególnych scenariuszach;

· zautomatyzowane, skalowalne i bardziej inteligentne zarządzanie zasadami i operacjami - nowa funkcja zarządzania zasadami pozwala centralnym systemom orkiestracji sprostać zmieniającym się wymogom w zakresie bezpieczeństwa. Ponadto oparte na aplikacji rekomendacje zasad i kontrole nadmiarowości zasad NAT pomagają poprawić wydajność;

· ulepszone możliwości integracji rozwiązań SDN i rozwiązań zewnętrznych - oprócz architektury REST API i protokołów sieciowych SNMP, nowy StoneOS wspiera konfigurację i zarządzanie protokołem Netconf. Poza tym, StoneOS umacnia możliwości wykorzystania zasobów zewnętrznych;

· kompleksowa optymalizacja niezawodności systemu od poziomu usług do modułów - oprócz poszerzenia rozwiązań wysokiej dostępności do IPv6, najnowsza aktualizacja StoneOS oferuje niezawodność na poziomie usług poprzez przeprojektowanie architektury oprogramowania i optymalizację na poziomie modułu dla firewalli centrów danych.

Dodatkowe informacje na temat StoneOS i Hillstone Network znajdują się na stronie internetowej Hillstone.

Hillstone Network

Sprawdzone rozwiązania w zakresie ochrony infrastruktury proponowane przez Hillstone Networks zapewniają przedsiębiorstwom widoczność, inteligentne funkcje i możliwość kompleksowego rozpoznawania, pełnego rozumienia oraz szybkiego reagowania na wielowarstwowe i wieloetapowe zagrożenia cybernetyczne. Wysoko oceniane przez czołowych analityków i cieszące się zaufaniem przedsiębiorstw o zasięgu globalnym, usługi Hillstone chronią użytkowników – od zasobów edge computing po technologię chmury, tym samym zmniejszając całkowity koszt nabycia i eksploatacji. Skontaktuj się z nami (inquiry@hillstonenet.com) lub odwiedź naszą stronę jeśli chcesz zasięgnąć szczegółowych informacji na temat pełnej oferty produktowej Hillstone.

Źródło: Hillstone Networks

KONTAKT: