Hit Roku 2018 dla ISOF-ERP i Rekomendacja 2018 dla MULTICENTAUR-DMS

13.04.2018, 19:01aktualizacja: 13.04.2018, 19:01

System ISOF-ERP otrzymał od Gazety Bankowej nagrodę główną, tytuł Hit Roku 2018 w kategorii Przemysł 4.0 w 11. edycji konkursu technologicznego Hit Roku. W tym samym konkursie w kategorii Bankowość system MULTICENTAUR-DMS otrzymał Rekomendację.

Patronat honorowy nad konkursem objęło: Ministerstwo Przedsiębiorczości i Technologii, Ministerstwo Cyfryzacji, Ministerstwo Energii, Ministerstwo Infrastruktury oraz Narodowe Centrum Badań i Rozwoju. W konkursie Gazety Bankowej, najstarszego w Polsce pisma o tematyce ekonomicznej, nagrodzone zostały najciekawsze i najbardziej innowacyjne systemy IT proponowane firmom i instytucjom finansowym, które w tym roku mogą stać się hitami rynkowymi.

Zgodnie z zasadami konkursu, niezależne jury najpierw kwalifikuje wybrane produkty do konkursu i przyznaje im swoje rekomendacje, następnie wybiera rozwiązanie, które zasługuje na miano hitu.

W skład jury konkursu weszli:

- Minister Jadwiga Emilewicz - Ministerstwo Przedsiębiorczości i Technologii,

- Wiceminister Michał Kurtyka - Ministerstwo Energii,

- Prof. dr hab. Andrzej Gospodarowicz - Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu,

- Prof. Alojzy Z. Nowak - dziekan Wydziału Zarządzania UW, kierownik Katedry Gospodarki Narodowej UW,

- Dr hab. Andrzej Sobczak - Profesor Szkoły Głównej Handlowej i kierownik Zakładu Zarządzania Informatyką w Instytucie Informatyki i Gospodarki Cyfrowej SGH,

- Prof. Maciej Chorowski - dyrektor Narodowego Centrum Badań i Rozwoju,

- Prezes Patrycja Sass-Staniszewska - prezes zarządu, Izba Gospodarki Elektronicznej,

- Dr hab. Zbigniew Krysiak - Profesor Szkoły Głównej Handlowej, ekspert ekonomiczny, doradca wiceministra finansów,

- Tomasz Pisula - prezes PAIH,

- Romuald Orzeł - prezes zarządu Wydawnictwa Fratria,

- Henryk Uzdrowski - członek zarządu Wydawnictwa Fratria,

- Maciej Wośko - redaktor naczelny Gazety Bankowej,

- Stanisław Koczot - zastępca redaktora naczelnego Gazety Bankowej.

Gościem specjalnym Gali Technologicznej, podczas której wręczono nagrody, była Jadwiga Emilewicz, minister przedsiębiorczości i technologii, która w trakcie wystąpienia powiedziała „Chciałabym podziękować, bo ten konkurs pokazuje, że wszyscy dążymy do tego, aby innowacyjne wdrożenia przestały być zaklęciem”.

Nagrodzony tytułem Hit Roku 2018 system ISOF-ERP firmy HEUTHES jest zaawansowanym rozwiązaniem obejmującym wszystkie obszary funkcjonowania firm, takie jak: Zamówienia, Produkcja, Sprzedaż i Zakupy, Magazyny, Rachunkowość i wiele innych. Zawiera jednocześnie obsługę szeregu najnowszych technologii biznesowych stosowanych w oprogramowaniu dla przedsiębiorstw: CRM, DMS, Logistykę oraz Internetowy Portal Zamówieniowy, Serwisowy i Dokumentowy. System ISOF-ERP jest stosowany również w bankowości, np. do komunikacji z klientami korporacyjnymi oraz do wspomagania elektronicznych kanałów usług bankowych, a także do obsługi procedur reklamacyjnych. Praca z systemem odbywa się w przeglądarce internetowej. Dostępny jest od 2000 r. w trybie wynajmu w Internecie oraz jako licencja.

Z kolei wyróżniony tytułem Rekomendacja 2018 system MULTICENTAUR-DMS wspiera w bankach zarządzanie dokumentami począwszy od ich tworzenia, poprzez ich obsługę w obszarach roboczych i obiegach zgodnych z procesami biznesowymi, a skończywszy na długoterminowej archiwizacji. Dzięki możliwości integracji MULTICENTAUR-DMS z pozostałą infrastrukturą banku, zarchiwizowane dokumenty mogą być z jednego miejsca pozyskiwane i odczytywane przez inne aplikacje bankowe.

Obszerny opis nagrodzonych systemów znajduje się na stronie www.isof.pl i www.heuthes.pl, a także w wydaniu specjalnym 1/2018 Techno Biznes 2018, będącym dodatkiem do Gazety Bankowej. Relacja z gali znajduje się na stronie http://wgospodarce.pl/informacje/48495-gazeta-bankowa-wybrala-technologiczne-hity-2018.

Warto przypomnieć, że w poprzednich latach tytuł Rekomendacja w tym samym konkursie Gazety Bankowej otrzymały inne systemy firmy HEUTHES. Więcej o nagrodach i wyróżnieniach dla firmy HEUTHES na stronach www.isof.pl/nagrody.hdb.

Data publikacji 13.04.2018, 19:01
Źródło informacji HEUTHES Sp. z o.o.