IMOU prezentuje najnowsze produkty i technologie na IFA 2023

04.09.2023, 08:58aktualizacja: 04.09.2023, 09:04

PR Newswire/ IMOU
Przybliżenie nowo zdefiniowanej koncepcji „podróży” ku bardziej inteligentnym zabezpieczeniom domu i prezentacja innowacyjnych produktów zapewniających bezpieczeństwo.

BERLIN, 2 września 2023 r. /PRNewswire/ - IMOU ponownie nawiązuje współpracę z IFA, największymi w Europie targami urządzeń domowych w 2023 r. Targi IFA 2023 odbędą się 1 września w Berlinie, a IMOU zaprezentuje na nich najnowszą ofertę innowacyjnych produktów z zakresu zabezpieczeń domu na stanowisku 106 w hali 22.

Jako czołowy dostawca inteligentnych rozwiązań i usług z zakresu IoT IMOU ogłasza na IFA 2023 nowy slogan „Rozwiązania inteligentne i zabezpieczenia; rozwiązania w chmurze i łączność” i potwierdza swoje aspiracje w dziedzinie zabezpieczeń domu, prezentując cztery serie kamer IP: 4K UHD, IMOU SENSE™, serię innowacyjnych kamer Innovative Camera oraz serię kamer na akumulatory Battery Camera, a także inne innowacyjne produkty i usługi.

Firma IMOU podzieliła swoje stoisko na targach IFA na liczne sekcje, które wezmą odwiedzających w „Podróż” i wprowadzą ich w świat nowych zabezpieczeń IMOU dla domu, stanowiąc wyraz dążeń IMOU do tworzenia bardziej inteligentnego i bezpieczniejszego otoczenia dla gospodarstw domowych i właścicieli małych i średnich przedsiębiorstw oraz zapewni wszystkim odwiedzającym immersyjne doświadczenie inteligentnego domu.

Rozwiązania inteligentne i zabezpieczenia

Firma IMOU ma dziesięcioletnie, rozległe doświadczenie w branży zabezpieczeń i zbudowała 3 produkcyjne parki przemysłowe na świecie. Na IFA 2023 IMOU wreszcie pokaże swoją ambicję i możliwości, aby na nowo zdefiniować pojęcie rozwiązań inteligentnych i zabezpieczeń dla całej branży.

W środkowej części stoiska wystawienniczego IMOU prezentuje cztery innowacyjne serie kamer IP, do których należą 4K UHD, IMOU SENSE™ oraz serie Innovative Camera i Battery Camera.

Rex 3D 4K, Knight 4K i Cruiser 2 4K, „trzej muszkieterowie” serii 4K UHD series, to kamery 4K o różnych funkcjach zaprojektowanych do określonych zastosowań wewnątrz i na zewnątrz budynku. Bullet 3, Versa 2 i Cruiser 2C, to trzy produkty z serii IMOU SENSE™, które wyposażono w oparte na SI funkcje rozpoznawania postaci ludzkich i pojazdów/ zwierząt domowych działające na bazie technologii IMOU SENSE™, która zwiększa dokładność rozpoznawania ludzi i pojazdów / zwierząt do 99% i zapewnia o 50% większą dokładność niż tradycyjne algorytmy oferowane przez innych producentów chipów. Autorska sieć algorytmów oparta na SI do wykrywania postaci ludzkich i pojazdów pozwala obniżyć wskaźnik pominięć o 35-50%.

Oprócz serii 4K UHD z najwyższą rozdzielczością na rynku oraz autorskiej serii IMOU SENSE™ firma IMOU prezentuje również serie innowacyjnych kamer i kamer na akumulatory. IMOU wita odwiedzających produktami z serii Innovative Camera, m.in. unowocześnioną kamerą Bulb Camera, która charakteryzuje się prostym montażem za pomocą gwintów E26/E27, innowacyjnymi kamerami bezpieczeństwa do wnętrz Cruiser Dual i Ranger Dual z dwoma wbudowanymi obiektywami, które mogą z łatwością objąć dwa różne kąty obserwacji, Cruiser 4G, która obsługuje połączenie 4G bez Wi-Fi oraz Rex VT z funkcją panoramicznego obracania i pochylania oraz wbudowanym inteligentnym ekranem informacyjnym.

Firma IMOU uzupełniła prezentację rozwiązań inteligentnych i zabezpieczeń o inteligentne zamki i roboty IMOU. Sztandarowym produktem z rodziny IMOU Robot jest RV2, jeden z najbardziej zaawansowanych na rynku robotów do odkurzania i mycia podłóg z samoczyszczącą stacją bazową, który jest idealnym wyborem dla użytkowników chcących nabyć inteligentnego robota sprzątającego do swojego domu. Rodzina IMOU Robot dodatkowo przybliża znaczenie inteligentnych rozwiązań IMOU, a inteligentny zamek Rock 1, który obsługuje kamery 3MP i dysponuje obiektywem o kącie 150° oraz inteligentnym dzwonkiem do drzwi DB60 stanowi wisienkę na torcie i uzupełnia rozwiązania z zakresu zabezpieczeń domu o odpowiednie szczegóły dostosowane do indywidualnych potrzeb.

Rozwiązania w chmurze i łączność

Po stworzeniu świata rozwiązań inteligentnych i zabezpieczeń firma IMOU zajęła się zapewnianiem łatwego dostępu dla gospodarstw domowych i właścicieli małych i średnich przedsiębiorstw do zaawansowanych usług w chmurze i technologii łączności. IMOU Cloud, z 40 milionami zarejestrowanych użytkowników na całym świecie i 80 milionami usług, wyposażono w liczne certyfikaty bezpieczeństwa i stworzono z myślą o świadczeniu usług i dostarczaniu urządzeń do większej liczby użytkowników.

Na IFA 2023 IMOU zaprezentuje odwiedzającym unowocześnione routery, m.in. AC1200 i AX3000 z nowymi ulepszeniami oraz przełącznikami gigabitowymi 5- i 8-portowymi, które obsługują pełne gigabitowe porty sieciowe. IMOU prezentuje również imponujące innowacyjne projekty produktów IoT z uaktualnionymi ulepszeniami, w tym unowocześnione czujniki i detektory, inteligentne centrale alarmowe, inteligentne przewody, inteligentne żarówki i piloty na podczerwień, w których protokół Matter obsługuje zarówno inteligentna żarówka B5, jak i inteligentny przewód. Wszystkie spośród omówionych przyciągających wzrok projektów umożliwiają użytkownikom wygodniejsze korzystanie z unowocześnionych inteligentnych rozwiązań.

Firma IMOU stworzyła wydzieloną przestrzeń na swoim stoisku, aby zaprezentować przełomową autorską technologię SI i technologię w chmurze oraz konsultować się z właścicielami MŚP i na bieżąco dostosowywać sprzęt, oprogramowanie i produkty i usługi w chmurze do ich potrzeb. Firma IMOU jest dobrze znana z umiejętności dostosowania rozwiązań z dziedziny bezpieczeństwa i kontroli do różnych scenariuszy dla firm.

Jako czołowy dostawca inteligentnych rozwiązań i usług IoT przekonany, że technologia i piękno mogą iść w parze oraz że inteligentne technologie można prezentować w sposób estetyczny, IMOU poczyniła ogromne postępy w łączeniu technologii, estetyki i potrzeb użytkowników wynikających z określonych scenariuszy. Ze stoiska na IFA 2023 IMOU będzie promować i tworzyć bardziej przystępne i przyjazne dla użytkownika rozwiązania z zakresu bezpieczeństwa dla gospodarstw domowych i MŚP. Firma IMOU zaprasza wszystkich swoich użytkowników w podróż do bardziej inteligentnego i bezpieczniejszego miejsca.

IMOU

IMOU, czołowy dostawca inteligentnych rozwiązań i usług IoT, stara się ułatwiać życie wszystkich swoich klientów i ich rodzin i wzbogaca je, oferując inteligentne i bezpieczne zaawansowane technologie i produkty.

W oparciu o cztery główne ekosystemy produktów (IMOU Security, IMOU Robots, IMOU Lights i IMOU Link) bazujące na kluczowej technologii SI i chmurowej, IMOU zapewnia zróżnicowane rozwiązania do różnych zastosowań, oferujące użytkownikom produktów inteligentnych większą wygodę i efektywność.

Produkty IMOU trafiają do ponad 100 krajów, zapewniając bezpieczeństwo i wygodę przeszło 30 milionom użytkowników z całego świata. Więcej informacji na stronie www.imoulife.com.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/2199765/1.jpg

Źródło: IMOU