IMPERA CAPITAL SA (30/2019) zwrot i zmniejszenie części wkładu Impera Capital ASI S.A. w spółce zależnej Impera Seed Fund Sp. z o.o. fundusz kapitałowy spk

06.12.2019, 18:30aktualizacja: 06.12.2019, 18:30

Raport bieżący 30/2019

Zarząd Spółki pod firmą Impera Capital ASI Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie ("Emitent"), informuje, że w dniu dzisiejszym, tj. 6 grudnia 2019 roku odbyło się Zgromadzenie Wspólników spółki Impera Seed Fund

Sp. z o.o. Fundusz Kapitałowy spółka komandytowa (dalej Fundusz) na którym podjęto m.in. uchwały w sprawie zwrotu części wkładu wspólnikowi Impera Capital ASI S.A. i zmniejszenia się jej udziału kapitałowego w Funduszu. Na podstawie powyższej uchwały wkład Impera Capital ASI S.A. w Funduszu został obniżony o kwotę 5.307.745,08 zł. W związku z powyższym na rzecz Impera Capital ASI S.A. została wypłacona w dniu dzisiejszym tj. 6.12.2019 r. kwota 3.705.985,08 zł. stanowiąca różnicę pomiędzy kwotą obniżenia a kwotą wypłaconych w latach 2013 i 2015 zaliczek na poczet zmniejszenia udziału kapitałowego w Funduszu.

Podstawa prawna: art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz