Infoshare 2023 już 24-25 maja

17.05.2023, 13:56aktualizacja: 17.05.2023, 14:00

AI w biznesie, trendy technologiczne zmieniające świat i wyzwania etyczne związane z rozwojem sztucznej inteligencji - to tematy, które pojawią się na Infoshare 2023. W trakcie dwóch dni - 24 i 25 maja - blisko 200 prelegentów z całego świata podzieli się wiedzą aż na 9 scenach największej w CEE konferencji poświęconej nowym technologiom, biznesowi i startupom.

AI: biznes, etyka i bezpieczeństwo

Jednym z głównych tematów tegorocznej edycji Infoshare będzie sztuczna inteligencja. Dr Zachary Goldberg, badacz i ekspert w dziedzinie etyki w technologii obali mit etyki jako przeszkody we wdrażaniu rozwiązań technologicznych i pokaże, jak wspierać innowacje. Z kolei Phaedra Boinodiris, liderka praktyk w dziedzinie AI w IBM Trust, poruszy holistyczne rozwiązania, które firmy oraz praktycy powinni wdrożyć, żeby tworzyć odpowiedzialne AI.

Sztuczna inteligencja będzie omówiona również w kontekście bezpieczeństwa. Mathis Hammel, specjalista w dziedzinie cyberbezpieczeństwa i algorytmów, opowie o wykrywaczu deepfake’ów tworzonych przez AI i sprawdzaniu autentyczności zdjęć. Z kolei badacz danych Serg Masís wyjaśni, co można zrobić, aby sztuczna inteligencja była bardziej godna zaufania.

Przyszłość człowieka 3.0

Na konferencji pojawi się również jeden z najważniejszych myślicieli branży technologicznej Benedict Evans, który omówi znaczenie metaverse dla branży mobilnej i ludzkości. Hashem Al-Ghaili, biotechnolog i popularyzator nauki, który zgromadził na Facebooku ponad 33 miliony fanów, zdradzi kulisy projektu sztucznych macic EctoLife.

Umacniająca się rola pozytywnego wpływu w biznesie

Michał Piosik, współzałożyciel akceleratora foodtech.ac, udowodni, dlaczego to FoodTech ocali świat. Wojciech Mróz, współzałożyciel ImpactAngels.pl, obali mity związane z impact investing, a Sarah Drinkwater, anioł biznesu, przybliży przykłady odpowiedzialnego inwestowania.

Nie zabraknie też prelekcji o prowadzeniu i skalowaniu biznesu. Opowie o nich m.in. Verne Harnish, założyciel Organizacji Przedsiębiorców EO i autor licznych bestsellerów, w tym nagradzanego podręcznika Scaling Up. Na scenie zobaczymy też Mateusza Kusznierewicza, który w roli przedsiębiorcy i coacha wyjaśni, jak kierować firmą w obliczu burzliwych warunków rynkowych.

Infoshare 2023: tu spotyka się biznes

Infoshare 2023 to nie tylko prelekcje nt. przyszłości technologii. To miejsce, gdzie spotykają się inwestorzy, startupy i biznes, a także międzynarodowi inwestorzy. Wśród nich m.in, 10X Founders, Flashpoint VC, 500 Emerging Europe. To z nimi będą mogły spotkać się obecne na konferencji startupy.

Okazji do wymiany kontaktów i rozmów będzie całe mnóstwo. Startupy będą mogły zaprezentować swoje pomysły w strefie Startup Expo zarówno na miejscu, jak i online, a także w internetowej bazie dostępnej dla inwestorów. Obie strony zyskają też dostęp do dedykowanego narzędzia do networkingu - Matchmaking. W 2022 roku dzięki temu narzędziu odbyło się 1505 spotkań, a ponad 80% startupów obecnych na wydarzeniu deklaruje, że to właśnie na Infoshare spotkało potencjalnego inwestora i rozpoczęło rozmowy.

Okazją biznesowego networkingu będą również liczne imprezy towarzyszące konferencji, m.in. Before i After Party na plaży w Sopocie czy Great Networking Party z koncertem BARANOVSKIEGO. Dostęp do wydarzeń podczas tegorocznego Infoshare zapewnią skrojone do potrzeb poszczególnych uczestników wejściówki. Szczegóły dotyczące biletów dostępne są na stronie Organizatora.

Źródło informacji: Infoshare

Data publikacji 17.05.2023, 13:56