INTER CARS SA (9/2020) Rekomendacja Rady Nadzorczej w sprawie podziału zysku Spółki za 2019 rok

07.05.2020, 18:00aktualizacja: 07.05.2020, 18:00

Raport bieżący 9/2020

Zarząd Inter Cars S.A. z siedzibą w Warszawie ("Spółka"), informuje, że w dniu dzisiejszym powziął wiadomość o podjęciu przez Radę Nadzorczą Spółki uchwały, na podstawie której Rada Nadzorcza Spółki przyjęła do wiadomości i zaakceptowała wniosek Zarządu z dnia 5 maja 2020 roku co do podziału zysku wypracowanego w roku 2019. Rada Nadzorcza Spółki zarekomendowała Walnemu Zgromadzeniu Spółki podjęcie uchwały w sprawie podziału zysku wypracowanego w roku 2019 w ten sposób, że wypracowany w roku 2019 zysk netto w kwocie 154.974.364,54 zł (słownie: sto pięćdziesiąt cztery miliony dziewięćset siedemdziesiąt cztery tysiące trzysta sześćdziesiąt cztery złote pięćdziesiąt cztery grosze) zostanie przeznaczony w całości na kapitał zapasowy. Jednocześnie Rada Nadzorcza pozytywnie oceniła decyzję Zarządu w zakresie odstąpienia od Polityki dywidendowej Spółki na lata 2017-2019, przyjętej i ogłoszonej przez Zarząd Spółki w dniu 9 maja 2017 roku w związku z niepewnością gospodarczą wywołaną pandemią koronawirusa SARS-CoV-2.

Treść wniosku Zarządu, o którym mowa powyżej, została przekazana do publicznej wiadomości w raporcie bieżącym nr 8/2020 z dnia 5 maja 2020 roku.

Podstawa prawna:

Art. 17 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 596/2014 z dnia 16 kwietnia 2014 r. w sprawie nadużyć na rynku (MAR) - informacje poufne.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz