JHM DEVELOPMENT SA (22/2018) Ustanowienie hipoteki będącej zabezpieczeniem obligacji Serii B

05.11.2018, 18:16aktualizacja: 05.11.2018, 18:16

Raport bieżący 22/2018

Zarząd Spółki JHM DEVELOPMENT S.A. z siedzibą w Skierniewicach (dalej "Emitent"), w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 20/2018 informuje, iż otrzymał:

- zawiadomienie z Sądu Rejonowego w Wejherowie V Zamiejscowego Wydziału Ksiąg Wieczystych z siedzibą w Pucku, że w dniu 16 października 2018r. dokonano wpisu hipoteki umownej łącznej do kwoty 15 015 000,00 zł (słownie: piętnaście milionów piętnaście tysięcy złotych) obciążającej (będące własnością Emitenta): udział w zabudowanej nieruchomości gruntowej oraz lokale stanowiące odrębną nieruchomość położone w Helu przy ul. Steyera,

- zawiadomienie z Sądu Rejonowego w Wejherowie IV Wydziału Ksiąg Wieczystych, że w dniu 26 października 2018r. dokonano wpisu hipoteki umownej łącznej do kwoty 15 015 000,00 zł (słownie: piętnaście milionów piętnaście tysięcy złotych) obciążającej, (będące własnością Emitenta) lokale stanowiące odrębną nieruchomość położone w Rumi przy ulicy Dębogórskiej 84.

Wskazana powyżej hipoteka umowna łączna stanowi zabezpieczenie wszelkich roszczeń pieniężnych należnych Obligatariuszom wobec Emitenta z tytułu Obligacji Serii B, wraz z odsetkami, prowizjami, opłatami i innymi roszczeniami związanymi z tymi wierzytelnościami, zgodnie z warunkami określonymi w pkt. 5 Warunków Emisji Obligacji.

Prawa i obowiązki wierzyciela hipotecznego na rachunek Obligatariuszy wykonuje MWW TRUSTEES Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie - Administrator Hipoteki.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz