KCI SA Zakończenie negocjacji w przedmiocie sprzedaży nieruchomości położonych w Krakowie przy ul. Romanowicza i podjęcie przez Spółkę decyzji o niezawieraniu umowy przedwstępnej.

29.01.2016, 18:40aktualizacja: 29.01.2016, 18:40

Raport bieżący 6/2016

Zarząd KCI Spółka Akcyjna z siedzibą w Krakowie ("Spółka") w ślad za raportem bieżącym z dnia 11 grudnia 2015 roku nr 122/2015 niniejszym informuje, że negocjacje ze Spółką Peakside Polonia Management Sp. z o.o. ("Peakside") oraz spółką IMS Budownictwo Sp. z o.o. Sp. k. ("IMS") zostały zakończone. Strony nie doszły do porozumienia w sprawie kluczowych warunków planowanej transakcji, w związku z czym Zarząd Spółki podjął decyzję o niezawieraniu umowy przedwstępnej z ww. podmiotami obejmującej sprzedaż nieruchomości będących w użytkowaniu wieczystym Spółki, położnych w Krakowie przy ul. Romanowicza. Decyzja zarządu Spółki motywowana jest ponadto innymi możliwościami inwestycyjnymi, które pojawiły się w ostatnim czasie. Zarząd Spółki informuje, że prowadzi analizy sytuacji rynkowej, także w  kontekście otrzymanych w ostatnim okresie ofert zakupu opisanych wyżej nieruchomości, zmierzające do finalizacji sprzedaży projektu. Spółka nieprzerwanie prowadzi działania mające na celu wypracowanie optymalnych dla niej warunków zbycia nieruchomości będących w użytkowaniu wieczystym Spółki i będzie informować na bieżąco o podejmowanych działaniach w tym przedmiocie.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz