Kim jest doradca internetowy 2.0? Nowa rola doradcy w świecie nowych technologii

10.05.2023, 13:41aktualizacja: 10.05.2023, 13:46

WeNet (1)
Przedsiębiorcy, którzy chcą wyróżnić się wśród konkurencji i prowadzić skuteczną sprzedaż, stoją dziś przed nie lada wyzwaniem. Wielu z nich zastanawia się, jak wypromować swoją ofertę i docierać do nowych osób. Kluczem do sukcesu jest obecność w internecie oraz znajomość i wykorzystywanie nowoczesnych narzędzi. Właścicielom małych i średnich firm pomagają doradcy internetowi 2.0, którzy świetnie znają się na technologii i korzystają z nowatorskich rozwiązań. Sprawdź, jaka jest rola takiego doradcy i dlaczego warto nawiązać z nim współpracę.

Kim jest doradca internetowy WeNet?

Żyjemy w dynamicznych czasach, w których sytuacja na rynku zmienia się bardzo szybko. Dzisiaj przedsiębiorcy, którzy chcą rozwijać swoje firmy i przyciągać klientów, powinni więc śledzić aktualne trendy, zadbać o swoją obecność w internecie oraz wykorzystywać możliwości, jakie daje im marketing online.

Bardzo ważne jest to, aby iść z duchem czasu oraz być elastycznym i potrafić dostosować się do zmian. Dzięki odpowiednim działaniom i nowoczesnym narzędziom można wypromować własne produkty lub usługi, dotrzeć do większej liczby odbiorców i zwiększać sprzedaż.

Przygotowanie skutecznej strategii i umiejętne realizowanie działań promocyjnych w sieci nie jest jednak takie proste. Wymaga wiedzy, doświadczenia, ale też czasu. Z pomocą przychodzą tutaj doradcy internetowi, którzy wspierają małych i średnich przedsiębiorców w rozwijaniu ich biznesów w internecie.

Doradca internetowy doskonale zna się na marketingu online oraz nowej technologii. Dobiera najlepsze rozwiązania dopasowane do potrzeb danego biznesu. Wie, jak rozwijać małe i średnie firmy oraz z jakich nowych narzędzi technologicznych korzystać, aby móc wyróżnić się na tle konkurencji.

Czym zajmuje się doradca internetowy?

Specjaliści WeNet oferują indywidualne doradztwo internetowe dla firm z sektora MŚP. Od lat pomagają przedsiębiorcom rozwijać się w świecie online i wspierają lokalne działalności. Tworzą strony internetowe i e-sklepy, zajmują się pozycjonowaniem firmowych witryn, marketingiem lokalnym i reklamą w internecie. Chętnie dzielą się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Doradca internetowy to ekspert, który zna aktualne trendy na rynku i jest na bieżąco z innowacjami. Używa zaawansowanej technologii, aby dostarczać przystępne rozwiązania z zakresu marketingu online i sprzedaży. Czym się zajmuje? Otóż przede wszystkim:

• bada potrzeby swojego klienta, stara się poznać jego problemy, oczekiwania i cele biznesowe,

• proponuje nowoczesne narzędzia, które rozwiążą problemy klienta,

• dopasowuje indywidualną ofertę, która spełnia wymagania danego biznesu i branży,

• pomaga właścicielom małych i średnich firm sprawnie funkcjonować w dynamicznym, cyfrowym świecie,

• dostarcza praktyczną wiedzę i sprawdzone rozwiązania,

• wspiera swojego klienta na każdym etapie współpracy,

• odpowiada na pytania, rozwiewa wątpliwości i służy pomocą,

• stara się zdobyć zaufanie klienta, stawia jego potrzeby na pierwszym miejscu,

• buduje długotrwałe relacje z odbiorcami,

• stale ulepsza swoją ofertę,

• tworzy własne rozwiązania technologiczne.

Nowa rola doradcy internetowego 2.0 - na czym polega?

Doradca internetowy WeNet stara się jak najlepiej zrozumieć swojego odbiorcę i dopasować do niego jak najlepszą ofertę. Dąży do zadowolenia klienta oraz zaspokojenia jego wszelkich potrzeb i oczekiwań. Doradza i skutecznie wdraża odpowiednie rozwiązania online oraz wspiera cele biznesowe swoich klientów.

Specjalistyczne doradztwo to jednak nie wszystko. Dziś doradca internetowy ma także kompetencje 2.0. Jest więc ekspertem w internetowym świecie, jest otwarty na innowacyjne pomysły i rozwój. Jest na bieżąco z tym, co dzieje się na rynku. Korzysta ze zdobyczy technologii, w tym także z narzędzi AI (sztucznej inteligencji), co pozwala mu działać jeszcze sprawniej, szybciej i efektywniej.

„Nasi doradcy internetowi od lat pomagają przedsiębiorcom prowadzić działania promocyjne w internecie, wdrażając najlepsze narzędzia marketingowe. Doskonale znają się na technologii. Dzięki rozwiązaniom wykorzystującym sztuczną inteligencję będą pracować efektywniej. Pamiętajmy, że jeśli AI wesprze nas w powtarzalnych czynnościach, będziemy mieć więcej czasu na kreatywne działania, wyciąganie wniosków, będziemy mogli reagować szybciej” - mówi Marcin Durzyński, wiceprezes zarządu WeNet Group. „Sztuczna inteligencja zmieni zarówno codzienną pracę naszych doradców, jak i dzięki niej stworzymy nową jakość w zakresie rozwiązań i usług dla MŚP. To prawdziwy przełom, a my chcemy czerpać z tej zmiany jak najwięcej, aby rozwijać własny biznes i wspierać rozwój naszych klientów” - dodaje Marcin Durzyński.

Umiejętność właściwego wykorzystania nowoczesnych narzędzi staje się coraz bardziej pożądaną kompetencją w biznesie. Doradca internetowy ma niezbędną wiedzę i umiejętności. Wie, jak mądrze korzystać z nowych rozwiązań technologicznych. Ma też świadomość, że sztuczna inteligencja działa pod jego nadzorem i nigdy nie będzie w stanie zastąpić ludzkich emocji, kreatywności czy intuicji.

Jak doradcy internetowi korzystają z nowych technologii?

Specjaliści do spraw marketingu online coraz szerzej wykorzystują potencjał sztucznej inteligencji. Oferują nowoczesne narzędzia, które wspierają na co dzień małych i średnich przedsiębiorców, aby ci mogli z łatwością odnaleźć się w dynamicznym, cyfrowym świecie i czerpać z niego korzyści.

Firma WeNet jest stale otwarta na nowości technologiczne, które pomagają w rozwoju firm z sektora MŚP. To dlatego jako lider cyfrowej transformacji wdraża narzędzia oparte na AI zarówno do wykorzystania wewnątrz organizacji, jak i w postaci innowacyjnych produktów, które już wkrótce znajdą się w ofercie firmy. Takie narzędzia usprawniają pracę, potrafią zaoszczędzić czas i zwiększają produktywność.

„Marka WeNet jest stale otwarta na nowinki, które pomagają w rozwoju małych i średnich przedsiębiorstw. W odpowiedzi na najnowsze trendy i wymagania rynku korzystamy ze sztucznej inteligencji, tworzymy nowatorskie produkty i unikalne rozwiązania wspierające e-marketing, żeby z naszą pomocą MŚP jeszcze lepiej konkurowały na rynku” - mówi Artur Peterlik, dyrektor operacyjny COO WeNet. „AI to dla nas także przydatne narzędzie ułatwiające codzienną wewnętrzną pracę: od dostarczania analiz, po tworzenie raportów, które pozwalają nam szybciej i skuteczniej reagować na dynamicznie zmieniającą się wirtualną rzeczywistość” - dodaje Artur Peterlik.

Dlaczego warto współpracować z doradcą internetowym 2.0?

Doradcy internetowi WeNet to eksperci, którzy mają wiedzę, umiejętności i doświadczenie w marketingu internetowym. Ponadto doskonale znają się na technologii oraz w mądry i przemyślany sposób wykorzystują innowacyjne narzędzia. To wszystko pozwala im działać jeszcze sprawniej, łatwiej i efektywniej.

Chcesz rozwinąć i wypromować swoją firmę oraz zyskać szansę na wyprzedzenie konkurencji? Skorzystaj z pomocy profesjonalnych doradców internetowych, którzy oferują nowoczesne rozwiązania dla biznesu.

Poznaj usługi firmy WeNet. Specjaliści budują firmowe strony www oraz sklepy internetowe, prowadzą działania SEO, realizują kampanie reklamowe w Internecie. Dbają o lepszą widoczność firm w świecie online.

Działają na rynku już od 30 lat i zatrudniają ponad 1000 ekspertów w całej Polsce. Z usług WeNet korzysta już 50000 małych i średnich przedsiębiorców. Liczby te tylko potwierdzają fakt, że doradcy internetowi znają się na rzeczy i są ekspertami w swoich działaniach.

Źródło informacji: WeNet

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE