Kolejna kancelaria członkowska z Portugalii dołącza do sieci Andersen Global

05.01.2021, 16:25aktualizacja: 05.01.2021, 16:29

SAN FRANCISCO--(BUSINESS WIRE)-- Andersen Global poszerza swój zasięg w Europie – mieszcząca się w Porto kancelaria Curado, Nogueira & Associados (CNA), która od kwietnia 2018 r. działa w ramach Andersen jako kancelaria współpracująca, została kancelarią członkowską.

„W ostatnich kilku latach współpraca z Andersen Global sprzyjała rozwojowi naszej kancelarii – powiedziały Teresa Nogueira i Luisa Curado, wspólniczki CNA i nowe wspólniczki zarządzające biurem Andersen w Portugalii. - Cieszymy się z możliwości przyjęcia marki Andersen, która wzmocni nasz globalny potencjał i jeszcze dobitniej pokaże, że zależy nam na dostarczaniu klientom najwyższej klasy rozwiązań”.

Kancelaria CNA, założona w 2005 r. przez Luisę Curado, Teresę Nogueirę i Carlę Malhao, świadczy usługi prawne dla klientów z kraju i zagranicy, specjalizując się w prawie handlowym i korporacyjnym, fuzjach i przejęciach, prawie bankowym i finansowym, prawie pracy, podatkowym, obsłudze procesów w sprawach skarbowych, a także prawie własności intelektualnej i prawie publicznym. CNA dołączy do mieszczącej się placówki Andersen w Lizbonie, która współpracuje z Andersen jako kancelaria członkowska od 2017 r.

Jak dodał José Mota Soares, wspólnik zarządzający biura Andersen w Portugalii: „Współpraca z osobami o podobnym podejściu i zaangażowaniu na rzecz obsługi klientów na najwyższym poziomie to przyjemność. Łączy nas pozytywna synergia i wspólnie będziemy dalej pracować nad budowaniem silnych relacji z klientami w kraju i za granicą”.

„Teresa, Luisa wraz z zespołem konsekwentnie pokazują duże zaangażowanie na rzecz klientów poprzez zapewnianie im najwyższej klasy rozwiązań – powiedział Mark Vorsatz, prezes Andersen Global i CEO Andersen. - Zespół w Porto już teraz blisko współpracuje z biurem w Lizbonie. Dzięki integracji współpraca ta zostanie zacieśniona, co pozwoli dodatkowo rozszerzyć ofertę kompleksowych i sprawnie realizowanych usług na całym świecie”.

Andersen Global jest międzynarodowym stowarzyszeniem skupiającym odrębne prawnie i niezależne kancelarie prawne i podatkowe z całego świata. Od czasu jego założenia w 2013 r. w Stanach Zjednoczonych przez kancelarię Andersen Tax LLC stowarzyszenie zwiększyło zasięg na całym świecie i obecnie skupia ponad 6 tys. specjalistów z kancelarii członkowskich i współpracujących w przeszło 227 miejscach.

Wersja źródłowa na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210105005280/en/

Źródło: Andersen Global

KONTAKT: