Kompania Leśna w szwajcarskiej Lucernie

22.08.2023, 11:00aktualizacja: 22.08.2023, 13:16

Archiwum Kompanii Leśnej (1)
24 sierpnia rozpoczną się XXVI Międzynarodowe Targi Leśne w szwajcarskiej Lucernie. Impreza zgromadzi profesjonalistów przemysłu leśnego z całego świata. Jednym z polskich reprezentantów będzie Kompania Leśna, która zaprezentuje m.in. autorski pług aktywny.

Obecność Kompanii Leśnej w Lucernie nie jest przypadkowa. Polska firma od lat zajmuje pozycję lidera na rodzimym rynku branży leśnej. Szwajcarskie targi będą doskonałą okazją do tego, aby potwierdzić tę dominację.

„Konsekwentnie budujemy porftolio sprzętowe, starannie dobierając dystrybuowane przez nas europejskie brandy. Rozwijamy również własną produkcję, dlatego też w Lucernie pierwszy raz publicznie zaprezentujemy naszą nowość, czyli autorski pług aktywny” - mówi Anna Szerszeń, członek zarządu Kompanii Leśnej.

Szwajcarskie targi to nie tylko możliwość zaprezentowania asortymentu i towarzyszących mu usług, ale także optymalne okoliczności do nawiązania nowych relacji biznesowych.

„Dla nas to wyjątkowa okazja do tego, by zaprezentować nasz sprzęt na arenie międzynarodowej. Niesamowicie satysfakcjonuje nas możliwość bezpośredniego kontaktu z profesjonalistami z branży z całego świata. Wydarzenie w Lucernie zawsze cieszy się wielkim zainteresowaniem, dlatego przygotowaliśmy się do niego bardzo starannie” - dodaje Szerszeń.

Międzynarodowe Targi Leśne w Lucernie oferują szeroki wachlarz atrakcji. W ich trakcie odbędą się 12. Szwajcarskie Mistrzostwa w Obróbce Drewna. Rozegrają się również zawody Stihl Timbersports. Uczestnicy zmierzą się w 6 dyscyplinach, a nagrodą główną będzie prestiżowy tytuł mistrza Szwajcarii.

Impreza w Lucernie to także platforma do wymiany wiedzy i kreowania nowych trendów w sektorze leśnym. O prestiżu targów świadczy fakt, że patronują im nie tylko szwajcarskie władze federalne i samorządowe oraz związki łowieckie i leśne, ale też podmioty naukowe i edukacyjne. Targi odbywają się co dwa lata i są trzykrotnie większe od najważniejszych wydarzeń tego typu w Polsce.

Kompania Leśna, oprócz autorskiego pługu aktywnego zaprezentuje klembanki 2,6 (z linami oraz z łańcuchami) oraz pług leśny LPZ-PRO. Targi potrwają do 27 sierpnia.

Kompania Leśna jest polskim liderem sprzedaży maszyn leśnych. Dystrybuuje m.in. przyczepy, żurawie, harwestery, forwardery, rębaki czy głowice ścinkowe. Reprezentuje w Polsce takie brandy jak: Palms, Nisula, Kronos, Konrad czy Heizomat. Główna siedziba Kompanii Leśnej mieści się w Nowy Dworze-Parceli pod Skierniewicami, natomiast oddziały są zlokalizowane w Augustowie i w Zamościu.

Oficjalna strona: www.kompanialesna.pl

Oficjalny fanpage: https://www.facebook.com/kompanialesna

Więcej informacji o Kompanii Leśnej udziela:

Anna Szerszeń

e-mail: anka@kompanialesna.pl