KREZUS SA (64/2016) Korekta raportu bieżącego nr 64/2016 z dnia 3 listopada 2016 roku

28.12.2016, 16:40aktualizacja: 28.12.2016, 16:40

Raport bieżący 64/2016

Spółka Krezus S.A. z siedzibą w Toruniu ("Emitent") informuje, że w raporcie bieżącym nr 64/2016 z dnia 3 listopada 2016 roku omyłkowo podał błędnie siedzibę spółki zależnej - Krezus Elektrownie Wiatrowe Sp. z o.o.

W związku z powyższym Emitent dokonuje sprostowania raportu bieżącego nr 64/2016 podając poniżej jego poprawną treść:

"Zarząd Krezus S.A. z siedzibą w Toruniu (Emitent) informuje, że w dniu 02 listopada 2016 roku Spółka Krezus Elektrownie Wiatrowe Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu (KEW) - spółka w 100% zależna od Emitenta - podpisała z EW GREENFIELD 5 Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu (GREENFIELD) umowę przeniesienia zorganizowanej części przedsiębiorstwa w zamian za zwolnienie z długu (datio in solutum). Przedmiotem Umowy jest zorganizowana część przedsiębiorstwa "Rękoraj 3", w skład której wchodzą między innymi: 3 elektrownie wiatrowe typu Vestas V66 o mocy jednostkowej 1,75 MW każda, wysokość wieży 78 m, wraz z instalacjami odnawialnych źródeł energii i całą towarzyszącą infrastrukturą położonych w miejscowości Rękoraj oraz Sierosław gmina Moszczenica. Przez zawarcie wyżej wymienionej Umowy, w celu zwolnienia się z zobowiązania GREENFIELD względem KEW do zwrotu pożyczki zgodnie z umową pożyczki w kwocie 13.300.000,00 zł (trzynaście milionów trzysta tysięcy złotych) oraz części należnych odsetek w wysokości 188.465,00 zł (sto osiemdziesiąt osiem tysięcy czterysta sześćdziesiąt pięć złotych), przenosi na rzecz KEW nieodwołalnie i bezwarunkowo zorganizowaną część przedsiębiorstwa pod nazwą "Rękoraj 3" wraz z wszystkimi składnikami. Tym samym KEW przejmuje obowiązki związane z zorganizowaną częścią przedsiębiorstwa wynikające między innymi z umów dzierżawy i zgód administracyjnych."

Podstawa prawna: Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne w związku z § 6 ust. 2 Rządzenie Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 roku w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz