Liczba komponentów do testów PCR przekazanych przez Fapon na całym świecie sięga 3 milionów, firma zachęca do szerszego udziału

30.03.2020, 16:26aktualizacja: 30.03.2020, 16:26

DONGGUAN, Chiny, 30 marca 2020 r. /PRNewswire/ -- Firma Fapon Biotech Inc. (Fapon), wiodące na świecie przedsiębiorstwo zapewniające surowce IVD i kompleksowe rozwiązania w zakresie produktów i technologii umożliwiających szybkie opracowywanie i produkcję reagentów, zainicjowała globalną akcję charytatywną w celu przekazania 3 milionów komponentów do testów PCR na rzecz partnerów IVD. Większość producentów reagentów PCR w Chinach korzysta obecnie z produktów Fapon do opracowywania i produkcji testów na obecność wirusa COVID-19. Zgodnie z misją korporacyjną zakładającą poprawę zdrowia ludzkiego i rozwój ludzki firma z zaangażowaniem pomaga jak największemu gronu zagranicznych partnerów.

„Firma Fapon wykazała się niedoścignionymi możliwościami diagnostycznymi w obliczu trwającej pandemii. Przewodzimy w diagnostyce wirusa COVID-19 w branży dzięki naszym produktom i wsparciu technicznemu” – skomentował główny dyrektor wykonawczy firmy Fapon.

„Kiedy wirus dotknął Chiny, zaczęliśmy przekazywać produkty w celu zmniejszenia niedoborów surowych materiałów w reagentach, tym samym zapewniając stałość dostaw reagentów do CDC, szpitali, ICL i nie tylko. W obliczu podobnego wyzwania w tworzeniu testów na obecność wirusa COVID-19 rzuconego globalnej branży IVD będziemy nadal prowadzić akcję charytatywną i wkładać wysiłki w walkę z wirusem” – dodał dyrektor.

Firma Fapon wcześnie dołączyła do walki z COVID-19 w Chinach. Kiedy epidemia wybuchła na początku okresu świątecznego Chińskiego Nowego Roku firma Fapon w 24 godziny utworzyła zespół reakcji wyjątkowej w celu zapewnienia rozwiązań PCR na potrzeby ponad 80 partnerów branżowych. W celu zwiększenia udziału partnerów IVD, w tym tych zaangażowanych w testy przesiewowe i diagnostyczne COVID-19, firma Fapon przekazała bezpłatnie 2 miliony produktów w zamówieniach krajowych.

Od stycznia firma Fapon dzieli się wiadomościami dotyczącymi wirusa COVID-19 z partnerami zagranicznymi, tym samym przewodząc dążeniom do uzyskania szybkiego konsensusu co do opracowywania testów na obecność COVID-19. W marcu firma Fapon objęła akcją charytatywną cały świat. Partnerzy zagraniczni złożyli wnioski w zakresie pozyskania pomocy co do produkcji reagentów COVID-19 oraz badań i rozwoju. Co więcej, pracownicy firmy Fapon pracują bez przerwy w zakresie zapewnienia zrównoważonych dostaw na potrzeby globalnej branży IVD. Firma Fapon z oddaniem angażuje się w walkę z COVID-19 i nawołuje do większego udziału partnerów IVD w akcji.

O Fapon

Firma Fapon to wiodący dostawca surowych materiałów i kompleksowych rozwiązań IVD założony w 2001 r. Firma Fapon ma do dyspozycji ponad 700 surowych materiałów do reagentów w szybkich testach, diagnostyce molekularnej, ELISA, CLIA, CMIA i biochemii. Dzięki rozwiązaniom POCT, CLIA i immunoturbidimetrii firma Fapon zaspokaja potrzeby klientów w różnych scenariuszach zastosowań.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/1138504/Fapon_COVID_19_Global_Donation.jpg

Źródło: Fapon Biotech Inc.

Data publikacji 30.03.2020, 16:26
Źródło informacji PR Newswire