LPP SA (33/2022) Korekta raportu okresowego za I półrocze 2022/23

17.10.2022, 08:38aktualizacja: 17.10.2022, 08:39

Raport bieżący z plikiem 33/2022

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Zarząd LPP SA (Spółka, Emitent) informuje, że w opublikowanym przez Spółkę w dniu 5 października 2022 r. śródrocznym skróconym skonsolidowanym raporcie za I półrocze 2022/23 wystąpiła pomyłka w przekształconych danych porównywanych za okres drugiego kwartału oraz pierwszego półrocza roku obrotowego 2021/22.

Pomyłka wynika z omyłkowego przesunięcia w skonsolidowanym sprawozdaniu z całkowitych dochodów kwoty 77 138 tys. PLN za okres drugiego kwartału 2021/22 i kwoty 115 580 tys. PLN za okres pierwszego półrocza 2021/22 między pozycjami "Koszt własny sprzedaży" z działalności kontynuowanej i "Zysk (strata) netto z działalności zaniechanej.

Zmiany te wpłynęły na konieczność dokonania korekt niektórych liczb w przekształconych danych porównywanych za okres drugiego kwartału oraz pierwszego półrocza roku obrotowego 2021/22 w śródrocznym skonsolidowanym sprawozdaniu finansowym (wybrane dane finansowe, sprawozdanie z całkowitych dochodów, sprawozdanie z przepływów pieniężnych), w tabelach z not 5 i 6 oraz w tabelach w sprawozdaniu z działalności (punkt 9).

W załączniku zaprezentowano tabele z danymi, które uległy zmianie w podziale: jak było i jak powinno być po korekcie. Dane liczbowe w tabelach podlegające korekcie oraz które zostały skorygowane zaznaczono kolorem, dodano także informacje o numerach stron raportu półrocznego na których dane się znajdują.

Jednocześnie Spółka informuję, że niezwłocznie przekaże do publicznej wiadomości skorygowany śródroczny skrócony skonsolidowany raport za I półrocze 2022/23 uwzględniający ww. korekty.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz