LSI SOFTWARE SA (13/2018) Powołanie do Rady Nadzorczej.

05.02.2018, 17:09aktualizacja: 05.02.2018, 17:09

Raport bieżący 13/2018

Zarząd LSI Software SA z siedzibą w Łodzi informuje, iż w dniu 31 stycznia 2018 roku Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie (raport bieżący nr 9/2018) postanowiło powołać do Rady Nadzorczej Spółki Pana Piotra Kraskę powierzając funkcję Członka Rady Nadzorczej.

Pan Piotr Kraska jest absolwentem Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie kierunek Finanse i Bankowość oraz Akademii Ekonomicznej w Krakowie kierunek Finanse i Bankowość. Zdobył również Międzynarodowy Dyplom Zarządzania IFG - Institut Francais de Gestion.

Doświadczenia zawodowe :

od 2013 - obecnie YAVIN Ltd., MILLON CAPITAL Sp. z o.o., bezpośrednio - Właściciel, Prezes Zarządu,

Działalność inwestycyjna w obszarze venture capital, private equity oraz mezzanine financing. Brak ograniczeń sektorowych. Inwestycje w projekty i podmioty na różnych etapach rozwoju wspierane aktywnie wiedzą ekspercką. 2015 - 2017 Narodowe Centrum Badań i Rozwoju jako ekspert Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020.

2007 - 2013 INTER CARS S.A. - Członek Zarządu, Dyrektor Finansowy Członek Zarządu, Dyrektor ds. Strategii i Rozwoju.

2008 - 2013 IC DEVELOPMENT & FINANCE Sp. z o.o. - Prezes Zarządu.

2004 - 2010 FEBER Sp. z o.o. - Prezes Zarządu

2001 - 2009 KRASKA Doradztwo Gospodarcze. Własna działalność, kompleksowe doradztwo w zakresie pozyskiwania finansowania kapitałowego i dłużnego, doradztwo strategiczne.

1998 - 2001 EVIP Capital Sp. z o.o. / EVIP International Sp. z o.o. / EVIP Doradztwo Ekonomiczne Sp. z o.o. Kierownik Projektów, Konsultant w Departamencie Fuzji i Przejęć.

1996 -1997 AIESEC Prezydent Komitetu Lokalnego w Krakowie

Powołany Członek Rady Nadzorczej nie prowadzi działalności konkurencyjnej w stosunku do emitenta, jak również nie uczestniczy w spółkach konkurencyjnych jako wspólnik spółki cywilnej, spółki osobowej. Ponadto powołany Członek Rady Nadzorczej nie jest wpisany do Rejestru Dłużników Niewypłacalnych, który jest prowadzony na podstawie ustawy o Krajowym Rejestrze Sądowym.

Pan Piotr Kraska posiada akcje LSI Software SA.

Podstawa prawna: § 5 ust. 1 pkt. 22 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim oraz art. 17 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 596/2014 z dnia 16 kwietnia 2014 r. w sprawie nadużyć na rynku (Rozporządzenie MAR) - informacje poufne.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz