LSI SOFTWARE SA (16/2018) Pierwsze zawiadomienie o zamiarze połączenia LSI Software S.A. z Softech Sp. z o.o.

12.02.2018, 18:35aktualizacja: 12.02.2018, 18:35

Raport bieżący z plikiem 16/2018

Podstawa prawna: Inne uregulowania

Zarząd LSI Software S.A. z siedzibą w Łodzi, wpisanej do Rejestru Przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Łodzi - Śródmieścia w Łodzi, XX Wydział Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000059150 ("Spółka" lub "Spółka przejmująca"), stosowanie do art. 504 kodeksu spółek handlowych ("k.s.h"), niniejszym po raz pierwszy zawiadamia akcjonariuszy Spółki o zamiarze połączenia Spółki z Softech Sp. z o.o. z siedzibą w Łodzi przy ul. Przybyszewskiego 176/178, 93-120 Łódź, wpisanej do Rejestru Przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Łodzi - Śródmieścia w Łodzi, XX Wydział Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000142474 ("Spółka przejmowana").

Plan połączenia spółek został uzgodniony i podpisany przez Zarządy spółek w dniu 12 lutego 2018 r. ("Plan połączenia"). Z uwagi na fakt, że Spółka Przejmująca jest jedynym wspólnikiem posiadającym 100 procent udziałów w kapitale zakładowym Spółki Przejmowanej, połączenie nastąpi zgodnie z art. 516 § 6 KSH w trybie uproszczonym z ograniczeniami wynikającymi z faktu, że Spółka Przejmująca jest spółką publiczną, bez podwyższania kapitału zakładowego Spółki Przejmującej oraz bez zmiany statutu Spółki Przejmującej.

Plan Połączenia zgodnie z treścią art. 500 § 21 KSH zostanie bezpłatnie udostępniony do publicznej wiadomości na stronach internetowych Spółki Przejmującej pod adresem www.lsisoftware.pl oraz Spółki Przejmowanej pod adresem www.softech.eu nieprzerwanie do dnia zakończenia zgromadzenia podejmującego uchwałę w sprawie połączenia.

Na dzień 16 marca 2018 r. zostało zwołane Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki Przejmującej, którego porządek obrad obejmuje podjęcie uchwały w sprawie połączenia LSI Software S.A. z Softech Sp. z o.o. Ogłoszenie o zwołaniu Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia zostało opublikowane raportem bieżącym nr 15/2018 z dnia 12 lutego 2018 r.

Podstawa prawna:

Inne uregulowania - Art. 504 ust. 1 ustawy z dnia 15 września 2000 r. - Kodeks spółek handlowych (Dz.U. z 2017 r. poz. 1577)

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz