Make It Happen: Snapmaker świętuje 5. rocznicę

03.08.2021, 13:23aktualizacja: 03.08.2021, 13:28

PR Newswire/Shenzhen Snapmaker Technologies Co., Ltd.
Cyfrowa spółka produkcyjna Snapmaker obchodząca pięciolecie swojej działalności 2 sierpnia uruchamia kampanię rocznicową obejmującą szereg ciekawych aktywności.

SHENZHEN, Chiny, 2 sierpnia 2021 r. /PRNewswire/ -- Od czasu założenia spółki w 2016 r., Snapmaker realizuje misję przybliżania konsumentom cyfrowych doświadczeń produkcyjnych ze świata przemysłu. W 2017 r. na platformie Kickstarter zadebiutowała pierwsza w całości wykonana z metalu drukarka 3D 3-w-1 Snapmaker Original, otrzymując wsparcie w wysokości przeszło 2,2 mln dolarów. Z kolei dwa lata później premierę miała drukarka Snapmaker 2.0, na którą udało się zebrać aż 7,85 mln dolarów, co jest najwyższą kwotą jeśli chodzi o projekty technologiczne w historii Kickstartera.

Po sukcesie dwóch kampanii crowdfundingowych, spółka zgromadziła miliony dolarów w ramach finansowania serii A w marcu 2021 r. związanego z działalnością badawczo-rozwojową i rekrutacją specjalistów. W piątym roku swojej działalności spółka Snapmaker zatrudnia już 200 pracowników (pierwotnie 4), dostarcza ponad 60 tys. maszyn do przeszło 120 krajów i jest ceniona przez twórców, hobbistów, instytucje edukacyjne i właścicieli małych firm.

Podsumowując pięć lat działalności, dyrektor generalny spółki Daniel Chen, stwierdził: „Jestem dumny z naszych osiągnięć w ostatnich pięciu latach. Dotarcie do tego punktu to dla naszego zespołu, użytkowników i partnerów dowód, że nasza praca ma wartość. Nie zaszlibyśmy tak daleko bez waszego niezachwianego wsparcia i dlatego chciałbym w tym miejscu wyrazić swoją wdzięczność, by móc świętować tę niezwykłą chwilę wspólnie ze wszystkimi, którzy nas wspierali”.

„Koncepcja naszej marki ewoluowała przez lata od idei >>Stwórz, co tylko zechcesz<< po >>Stwórz coś wspaniałego<<. Przede wszystkim chcemy dać każdemu użytkownikowi możliwość stworzenia wszystkiego, co tylko przyjdzie mu do głowy. Ponieważ jednak życie jest krótkie, a nasz czas i energia są ograniczone, powinniśmy skupić się na tym, co najbardziej nas fascynuje”.

W ramach obchodów 5. rocznicy założenia, Snapmaker w okresie od sierpnia do października zorganizuje szereg wydarzeń pod nazwą „Make it Happen”, dzieląc się z użytkownikami i partnerami przełomowymi momentami i wyzwaniami z ostatnich 5 lat i jednocześnie poszukując nowych możliwości w przyszłości. Obchody obejmują wydarzenia online angażujące użytkowników i oferujące specjalne nagrody, światową wyprzedaż rocznicową z atrakcyjnymi zniżkami i wirtualne przyjęcie.

W ramach świętowania Snapmaker przekaże też fundusze na charytatywne cele związane z ochroną zwierząt, nowoczesną edukacją STEAM i zrównoważonym rozwojem. Uruchomiona zostanie też specjalna rocznicowa strona internetowa, która pozwoli na interakcję między podmiotami, podzielenie się historią Snapmakera, zapoznanie się z wiadomością od dyrektora generalnego i sprawdzenie szczegółów wydarzeń.

Jak powiedział Daniel Chen, „Tempo rozwoju i wzrostu w ostatnich 5 latach było niesamowite, ale mamy jeszcze wiele do zrobienia. Zamierzamy nadal tworzyć narzędzia dostępne dla zwykłych użytkowników z użyciem technologii, która pozwoli każdemu cieszyć się tworzeniem i zrobić coś wspaniałego”.

Snapmaker

Snapmaker jest innowacyjną i dynamicznie rozwijającą się spółką opracowującą cyfrowe maszyny do wytwarzania przedmiotów. Snapmaker koncentruje się na technologiach druku 3D, grawerowania laserowego oraz cięcia CNC i tworzy wysokiej jakości modułowe i wielofunkcyjne maszyny 3D, które można postawić na biurku.

Adres e-mail: press@snapmaker.com

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/1586042/image_1.jpg

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/1586043/image_2.jpg

Źródło: Shenzhen Snapmaker Technologies Co., Ltd.

Źródło informacji: PR Newswire

Data publikacji 03.08.2021, 13:23