Pobierz materiał i Publikuj za darmo
27 listopada br., podczas premiery polskiej edycji Żółtego Przewodnika Gault & Millau 2017, po raz kolejny poznaliśmy najlepszych kucharzy w kraju. Równie duże emocje, jak wręczanie poszczególnych nagród, wzbudziła 6-cio daniowa kolacja ugotowana przez wybranych, spośród nominowanych, szefów kuchni oraz specjalnie sporządzony pairing alkoholi.
Amuse-bouche przygotowywał Mirosław Jabłoński, nominowany w kategorii "Szef Jutra 2017". Podał gościom m.in. gryczane bliny z kawiorem i polędwiczki wieprzowe z suszoną, kiszoną kapustą. Kreatorką ciepłej przystawki była "Kobieta Szef 2017" Katarzyna Daniłowicz. Zaserwowała jajo na miękko z wege kaszanką i żółtym burakiem. Główne danie rybne składające się z halibuta, mleka kokosowego, mango i chilli skomponował Ernerst Jagodziński, "Szef Jutra 2017". Jagnięcina wraz z quinoą, papryką i estragonem składały się na mięsne danie główne, którego autorem był Martin Gimenez Castro, nominowany w kategorii "Szef Roku 2017".
Potrawy zostały przygotowane w oparciu o wysokiej jakości produkty dostarczone przez partnera wydarzenia, firmę MAKRO Cash&Carry Polska. Do dań serwowano najlepsze wina z oferty sieci, takie jak: Chateau Notton Margaux, Muscadet Sevre & Maine oraz Ed Bourgogne.
Firma zaznaczyła także swoją obecność na gali poprzez stoisko wizualizujące wnętrze zmodernizowanej flagowej hali, zlokalizowanej w Warszawie przy Alejach Jerozolimskich 184. Uczestnicy wydarzenia mieli okazję spróbować na nim win oraz serów, będących nowościami w ofercie MAKRO.
Pobierz materiał i Publikuj za darmo
bezpośredni link do materiału
POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Zdjęcia i materiały graficzne do bezpłatnego wykorzystania wyłącznie z treścią niniejszej informacji
| Data publikacji | 12.12.2016, 15:31 |
| Źródło informacji | MAKRO Cash & Carry Polska |
| Zastrzeżenie | Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media. |
Pozostałe z kategorii
-
Image
Fundusze unijne pomogą ratować zieleń w miastach PAP
Choć wydaje się, że niewielki kawałek ziemi wokół drzew przy miejskich ulicach zapewnia dostęp do wody i powietrza, rzeczywistość jest inna: ubita przez zaparkowane auta gleba uniemożliwia korzeniom prawidłowy rozwój. W efekcie rośliny stopniowo obumierają. Dofinansowana przez Fundusze Europejskie dla Nowoczesnej Gospodarki (FENG) innowacyjna technologia SVD pozwoli je uratować.- 17.12.2025, 16:32
- Kategoria: Nauka i technologie
- Źródło: PAP MediaRoom
-
Image
Czystsze powietrze? Polscy naukowcy mają na to sposób
Smog kojarzy nam się głównie z węglem, starymi piecami i zimą. Tymczasem problem zanieczyszczonego powietrza jest znacznie szerszy. Nawet wtedy, gdy odchodzimy od węgla i sięgamy po „zielone” paliwa, takie jak biomasa, do atmosfery mogą trafiać szkodliwe pyły. Na szczęście są technologie, które potrafią je skutecznie zatrzymać – i co ważne, część z nich powstaje w Polsce.- 17.12.2025, 14:41
- Kategoria: Nauka i technologie
- Źródło: Livelink sp. z o.o.
-
Image
Jak stopy procentowe wpływają na rynek nieruchomości?
Gdyby rynek nieruchomości był organizmem, stopy procentowe byłyby jego pulsem. Czasem biją szybko, wprowadzając rynek w stan gorączki, innym razem zwalniają, powodując hibernację. Choć media codziennie bombardują nas wskaźnikami WIBOR czy decyzjami Rady Polityki Pieniężnej, niewielu inwestorów i kupujących rozumie, jak głęboko te decyzje sięgają.- 17.12.2025, 14:15
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: Eteria Consulting
Newsletter
Newsletter portalu PAP MediaRoom to przesyłane do odbiorców raz dziennie zestawienie informacji prasowych, komunikatów instytucji oraz artykułów dziennikarskich, które zostały opublikowane na portalu danego dnia.
ZAPISZ SIĘ