Marka AGD CHiQ uznana za jedną z 10 najlepszych marek elektroniki użytkowej na gali rozdania nagród GTB

24.01.2022, 08:36aktualizacja: 24.01.2022, 08:38

ChiQ

LAS VEGAS, 24 stycznia 2022 r. /PRNewswire/ -- Podczas gali 2021-2022 Global Top Brands (GTB) Awards, która odbyła się w ramach targów CES 2022 w Las Vegas w dniach 5-7 stycznia, CHiQ, producent wysokiej klasy sprzętu AGD znalazł się na liście 10 najlepszych marek elektroniki użytkowej (Top 10 Consumer Electronics Brands) za lata 2021-2022, a jego produkt, Q8R MaX - CHiQ Metaverse Series otrzymał nagrodę Gold Innovation Award w dziedzinie AIoT i technologii wyświetlania.

Tworzona co roku lista GTB jest najwyższym wyróżnieniem międzynarodowego sektora elektroniki użytkowej. Tegoroczna gala GTB Awards pod hasłem „Technologia przyczynia się do różnorodnego rozwoju marek” odbywa się, by promować transformację cyfrową sektora elektroniki użytkowej, pomagając markom z tego sektora podnosić swoją globalną konkurencyjność poprzez realizowanie ciągłych innowacji technologicznych. Zwycięzcy zostali wybrani po sześciu miesiącach kompleksowych analiz przez renomowane światowe instytucje zewnętrzne, jury złożone z doświadczonych specjalistów i znane kanały medialne.

Uzyskanie przez CHiQ tego wyróżnienia to kolejny dowód na ogromne możliwości chińskich marek w zakresie nowych technologii i produktów cyfrowych oraz aplikacji, które pozwalają im osiągać pozycję lidera w globalnym sektorze elektroniki użytkowej.

Zdobycie przez CHiQ Metaverse Q8R MaX nagrody Gold Innovation Award również przyczyniło się do wypromowania tej najnowszej innowacji marki w dziedzinie elektroniki użytkowej. Wraz z nadejściem ery 5G, producenci sprzętu AGD powinni jeszcze silniej integrować w swoich produktach technologie z zakresu sztucznej inteligencji rzeczy (Artificial Intelligence of Things, AIoT) oraz wyświetlacze o ultra-wysokiej rozdzielczości, w miarę jak rozwiązania domowe stają się coraz bardziej różnorodne i inteligentne. Coraz częściej marki elektroniki użytkowej decydują się na przejście z tradycyjnego modelu niezależnych urządzeń na model interaktywny.

Wrażenia z połączenia technologii 5G, sztucznej inteligencji (AI) i Internetu rzeczy (IoT) pozwalają klientom cieszyć się życiem w sposób, który jeszcze dekadę temu był dla większości ludzi niewyobrażalny. Ponadto integracja technologii 5G, AIoT i dużych ekranów 8K tchnie nowe życie w ekosystem telewizyjny, jednocześnie przyspieszając bieżącą transformację przemysłową do której CHiQ nieprzerwanie dąży.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/1731068/image_1.jpg

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/1731067/image_2.jpg