Mary Kay kontynuuje prace w Japońskim Towarzystwie Dermatologii Badawczej nad rozwojem badań poświęconych zdrowiu skóry

12.11.2019, 12:37aktualizacja: 12.11.2019, 12:37

Sympozjum na temat funkcji ochronnych skóry i zaczerwienienia skóry sponsorowane przez globalną firmę kosmetyczną zgromadzi renomowanych dermatologów.

DALLAS -- (BUSINESS WIRE) -- Spółka Mary Kay, jeden z czołowych innowatorów w dziedzinie kosmetyków do pielęgnacji skóry, kontynuuje swoje działania na rzecz badań nad skórą jako sponsor 44. dorocznego zjazdu Japońskiego Towarzystwa Dermatologii Badawczej (JSID - Japanese Society of Investigative Dermatology). Sympozjum dotyczące funkcji ochronnych skóry i zaczerwienienia skóry, zorganizowane podczas konferencji, która odbyła się w dniach 8-10 listopada w Aomori w Japonii, stanowiło okazję, by w atmosferze współpracy wymienić się informacjami na temat technologicznych innowacji i przełomowych odkryć w zakresie zdrowia skóry.

Ta informacja zawiera multimedia. Jej pełna wersja dostępna jest pod adresem: https://www.businesswire.com/news/home/20191110005047/en/.

Misją JSID, organizacji założonej w 1981 roku, jest wprowadzanie innowacji, inspirowanie i mobilizacja kolejnych pokoleń dermatologów dzięki promowaniu współpracy i wymiany naukowej między wszystkimi stowarzyszeniami dermatologicznymi. Towarzystwo stawia sobie również za cel podniesienie rangi dermatologii w interdyscyplinarnej dyskusji poprzez podnoszenie jakości nauki i badań mających na celu utrzymanie zdrowia skóry i przyspieszenie postępów w zakresie leczenia chorób skóry. JSID to największa i najbardziej prestiżowa japońska organizacja w dziedzinie badań dermatologicznych wspierająca młodych naukowców poprzez organizację seminariów mających na celu zachęcenie młodych lekarzy do zaangażowania się w badania naukowe w zakresie dermatologii.

Podczas sponsorowanego przez Mary Kay sympozjum nt. funkcji ochronnych skóry i zaczerwienienia skóry odbyła się dyskusja, której moderatorem była dr Lucy Gildea, dyrektor ds. naukowych Mary Kay Inc. Podczas dyskusji omawiano strategie ochrony środowiska mające na celu zapobieganie starzeniu się skóry wśród Azjatów, rolę białka w stanach zapalnych skóry oraz wady funkcji ochronnych skóry.

„Problem skóry wrażliwej dotyczy około połowy wszystkich kobiet na całym świecie, a w ostatnich latach w Azji odnotowano wzrost zapotrzebowania na produkty do pielęgnacji skóry wrażliwej i redukujących zaczerwienienia - powiedziała dr Gildea. - Bariera ochronna skóry jest nieustannie nadwyrężana przez ekspozycję na promieniowanie UV oraz opary i smog zawierające zanieczyszczenia takie jak czarny węgiel, środki chemiczne czy metale ciężkie. Zanieczyszczenia te mogą gromadzić się na skórze i prowadzić do utrzymującego się rumienia czy zaczerwienienia skóry twarzy. Z tego powodu konsumenci poszukują produktów, których działanie niesie ulgę i pomaga pielęgnować wrażliwą skórę twarzy”.

Wśród prelegentów sympozjum znalazło się troje renomowanych specjalistów dermatologii:

- dr Akimichi Morita, MD Ph.D. z Zakładu Geriatrii Dermatologicznej i Dermatologii Środowiskowej na Wydziale Lekarskim Uniwersytetu w Nagoya;

- dr Sang Eun Lee, MD Ph.D. z Zakładu Dermatologii szpitala Gangnam Severance Hospital, Instytutu Badań nad Biologią Skóry Wydziału Lekarskiego Uniwersytetu Yonsei w Seulu w Korei Pd.;

- dr Gyohei Egawa, MD Ph.D. z Zakładu Dermatologii Wydziału Lekarskiego Uniwersytetu w Kyoto;

„Ważne jest abyśmy, jako spółka prowadząca działalność na skalę globalną, posiadali szeroką ofertę mogącą sprostać różnorodnym potrzebom kobiet na całym świecie, która powiększa się i ewoluuje wraz z tymi potrzebami - powiedziała dr Gildea. - Uczestnicząc w wydarzeniach takich jak to, możemy zdobywać wiedzę i dzielić się istotnymi wynikami badań, jednocześnie kontynuując opracowywanie przełomowych produktów oferujących ogromne korzyści, jakich kobiety oczekują od kosmetyków do pielęgnacji skóry”.

Więcej informacji o JSID można znaleźć tutaj.

Mary Kay

Mary Kay Ash, jedna z pierwszych kobiet, której udało się rozbić tzw. szklany sufit, ponad 55 lat temu założyła firmę kosmetyczną, aby zrealizować trzy cele: stworzyć atrakcyjną ofertę dla kobiet, tworzyć olśniewające produkty oraz uczynić świat lepszym. Z tego marzenia powstała firma warta miliardy dolarów, współpracująca z milionami niezależnych konsultantek i konsultantów w prawie 40 krajach. Firma Mary Kay prowadzi badania naukowe, które pozwalają na tworzenie nowoczesnych kosmetyków do pielęgnacji skóry, kosmetyków kolorowych, zapachów i suplementów diety. Za pośrednictwem Fundacji Mary Kay SM spółka przeznaczyła ponad 78 milionów dolarów na badania nad nowotworami oraz na ośrodki pomocy dla ofiar przemocy domowej. Wizja Mary Kay Ash jest nadal żywa dzięki niezwykłym produktom firmy.

Zobacz wersję źródłową informacji w serwisie businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20191110005047/en/.

Źródło: Mary Kay Inc.

KONTAKT:

Dział komunikacji korporacyjnej Mary Kay Inc.

marykay.com/newsroom

tel. 972.687.5332