Maxonrow i Avantas Tech wprowadzają na rynek platformę MedsLOCK

27.04.2020, 13:52aktualizacja: 27.04.2020, 13:52

Aplikacja monitorująca i komunikacyjna, dająca wgląd w informacje o COVID-19 w czasie rzeczywistym.

SINGAPUR, 27 kwietnia 2020 /PRNewswire/ -- Maxonrow ma zaszczyt stworzyć zespół z Avantas Tech, którzy wprowadzą na rynek MedsLOCK – pożądane rozwiązanie, które pomoże w ogólnoświatowej walce z COVID-19.

MedsLOCK to platforma monitorująca stworzona na potrzeby komunikacji, działająca w czasie rzeczywistym, oparta na rejestrze blockchain Maxonrow. Platforma zaprojektowana przez AvantasTech z technologią Maxonrow ma za zadanie łączyć wszystkie istotne aspekty monitorowanej pandemii w czasie rzeczywistym, jak np. dane dotyczące łańcucha dostaw dla sektora medycznego, karty pacjentów, aktualne informacje na temat obszarów zamkniętych, informacje o dawcach krwi i inne – to wszystko w jednym interfejsie.

„Prywatność jest kluczem w okresie tej pandemii, dlatego platformy oparte na rejestrze blockchain zapewniają dzielenie się informacjami bez narażania prywatności. MedsLOCK daje pewność, że przepływ danych jest bezpieczny" – powiedział Salman Anjum, dyrektor zarządzający Avantas.

Chociaż najwięcej zachorowań na COVID-19 odnotowano we Włoszech i Chinach, pandemia ma także wpływ na inne regiony świata. Na przykład Indie i Pakistan są w fazie początkowej etapu pośredniego kwarantanny, a kraje Ameryki Południowej, jak Brazylia, starają się przewidywać przebieg krzywej zachorowań i im zapobiegać.

Stałe monitorowanie rozprzestrzeniającego się wirusa, odpowiedni czas reakcji i monitorowanie w fazie powrotu do zdrowia są kluczowe przy nieustannym negatywnym oddziaływaniu wirusa. W tej sytuacji wspólny i przejrzysty charakter rzeczywistego i regulowanego rejestru blockchain Maxonrow w połączeniu z kompleksowym rozwiązaniem, jakim jest MedsLOCK może odgrywać znaczącą rolę w walce z COVID-19.

Maxonrow

Maxonrow jest liderem w dziedzinie technologii skupiającym się na budowaniu bezpiecznego i wydajnego świata cyfrowego. Spółka opracowuje szereg produktów i usług zasilanych technologią opartą na rejestrze blockchain, skupiając się przy tym na zwiększaniu bezpieczeństwa i wydajności w procesach cyfrowych, w tym na DMS (system zarządzania dokumentacją), usługami w zakresie tokenizowania (FT – wymienialne tokeny & NFT – niewymienialne tokeny) oraz portfela rozwiązań w zakresie tożsamości cyfrowej.

Maxonrow aktywnie współpracuje z organami regulacyjnymi i rządami, co ma na celu budowanie zdrowego ekosystemu dla nowych technologii, który pozwoli się im rozwijać. Dzięki Maxonrow można czerpać korzyści z rejestru blockchain bez wpływu na nadzór regulacyjny.

Więcej informacji znajduje się na stronie www.maxonrow.com.

MedsLOCK

MedsLOCK 1.0, stworzony przez Avantas Tech i Maxonrow, to ekosystem służący do monitorowania, kontrolowania i komunikacji, który daje wgląd w informacje o COVID-19 w czasie rzeczywistym agencjom rządowym, pracownikom medycznym i innym ważnym stronom zainteresowanym reagującym na pandemię wywołaną COVID-19.

MedsLOCK 1.0 jest zasilana technologią Blockchain i sztuczną inteligencją. Głównym celem MedsLOCK, dzięki danym będącym kluczowym czynnikiem w podejmowaniu świadomych decyzji w czasach epidemii wywołanej COVID-19, jest sprawienie, aby gromadzenie danych o COVID-19 i wymiana między stronami zainteresowanymi stała się zautomatyzowaną, przejrzystą, zaufaną interakcją w czasie rzeczywistym z technologią rozdzielonych rejestrów.

Więcej informacji znajduje się na stronie www.MedsLOCK.com.

Źródło: Maxonrow

Data publikacji 27.04.2020, 13:52