MCI dokonuje nabycia FLOWTRONEX i WET (Water Equipment Technologies)

02.11.2017, 09:52aktualizacja: 02.11.2017, 09:52

Dallas, 1 listopada 2017 r /PRNewswire/ - Firma MCI, wiodący projektant i producent urządzeń do kontroli przemysłowej, obudów elektrycznych, torfu i miejskich przepompowni ogłosiła dzisiaj nabycie marek produktów FLOWTRONEX i Water Equipment Technologies (WET) od firmy XYLEM, INC., uprzednio należącej do grupy ITT Industries. Marki Flowtronex i WET od ponad 40 lat obecne są w branżach golfowej, krajobrazowej, rolniczej i uzdatniania wody.

"Zespół FLOWTRONEX/WET jest na najwyższym poziomie i dzieli pasje z MCI, tworząc najbardziej zaawansowane technicznie rozwiązania na potrzeby klientów i branż, z którymi pracujemy" - podkreślił James Carter, główny dyrektor wykonawczy w firmie MCI. Łącząc obie firmy, MCI zakorzenia strategię rynkową rozbudowy działalności na rynkach krajowych i zwiększenia obecności na rynkach międzynarodowych, korzystając z 40 lat doświadczenia FLOWTRONEX/WET. Marki FLOWTRONEX i WET także zyskają na dodatkowych produktach, możliwościach i rozwiązaniach technologicznych tworzonych i produkowanych przez MCI już od 37 lat historii działalności. Połączenie przedsiębiorstw przyniesie dużo korzyści z synergii i skonsoliduje rynek.

Logo - http://mma.prnewswire.com/media/590852/MCI_Logo.jpg

Źródło: MCI

Więcej informacji dostępnych jest pod adresem: info@MCIFLOWTRONEX.COM

Data publikacji 02.11.2017, 09:52