MENNICA POLSKA SA (4/2018) informacja oraz przebieg pracy zawodowej Członka Rady Nadzorczej oddelegowanego do pełnienia funkcji Członka Zarządu Spółki

16.01.2018, 13:48aktualizacja: 16.01.2018, 13:48

Raport bieżący 4/2018

Zarząd Mennicy Polskiej S.A. ("Spółka", "Emitent") w nawiązaniu oraz w uzupełnieniu raportu bieżącego nr 3/2018 z dnia 09 stycznia 2018 r. w sprawie "Oddelegowanie Członka Rady Nadzorczej do pełnienia funkcji Członka Zarządu Spółki", zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim (tekst jedn. Dz. U. z 2014 r., poz. 133, ze zm.), informuje, iż zgodnie ze złożonym oświadczeniem Pani Agnieszka Pyszczek posiada pełną zdolność do czynności prawnych, nie prowadzi działalności konkurencyjnej w stosunku do działalności Mennicy Polskiej S.A., nie uczestniczy w spółce konkurencyjnej jako wspólnik spółki cywilnej, spółki osobowej, członek organu spółki kapitałowej, ani nie uczestniczy w innej konkurencyjnej osobie prawnej jako członek jej organu. Pani Agnieszka Pyszczek nie figuruje w Rejestrze Dłużników Niewypłacalnych, prowadzonym na podstawie ustawy o KRS.

Poniżej przebieg pracy zawodowej Członka Rady Nadzorczej oddelegowanego do pełnienia funkcji Członka Zarządu Spółki.

Agnieszka Pyszczek jest absolwentką Wydziału Finanse i Bankowość Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie.

W latach 1998-2000 była asystentem biegłego rewidenta w Misters Audytor sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, a w latach 2000-2001 w spółce System Rewident sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. W latach 2003-2010 pracowała w Multico-Press sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, gdzie w latach 2003-2006 pełniła funkcję zastępcy głównego księgowego, a w latach 2006-2010 funkcję prokurenta. Od 2004 roku w Multico sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie była kolejno, zastępcą głównego księgowego, główną księgową i prokurentem, a obecnie jest zatrudniona na stanowisku dyrektora finansowego oraz pełni funkcję prokurenta.

W latach 2005-2009 pełniła funkcję sekretarza rady nadzorczej Feroco S.A. w Poznaniu, a w latach 2005-2007 funkcję członka zarządu De System sp. z o.o. w Warszawie. W latach 2005-2009 była sekretarzem rady nadzorczej Energopol-Warszawa S.A. z siedzibą w Warszawie, a w latach 2008-2009 członkiem rady nadzorczej Wartico-Invest sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie.

Obecnie Agnieszka Pyszczek w szczególności pełni funkcje: członka rady nadzorczej oraz komitetu audytu Newag S.A. w Nowym Sączu, oraz członka rady nadzorczej oraz komitetu audytu Mennicy Polskiej S.A. oraz członka rady nadzorczej Mennicy Polskiej od 1766r. sp. z o.o.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz