MFO SA (38/2022) Zawarcie umowy kredytowej oraz ustanowienie hipoteki

29.09.2022, 11:51aktualizacja: 29.09.2022, 11:52

Raport bieżący 38/2022

Zarząd Spółki MFO S.A. ("Spółka") informuje, iż w dniu 29 września 2022 roku Spółka zawarła z Bankiem Millennium S.A. Umowę o kredyt pod hipotekę dla firm nr 15531/22/406/04, której celem jest finansowanie rozwoju i inwestycji Spółki.

Wartość umowy: 50 000 000,00 PLN

Okres kredytowania: od 26.09.2022 do 30.06.2028r.

Uruchomienie kredytu nastąpi w transzach poprzez postawienie środków na rachunku kredytowym do dyspozycji Spółki.

Zabezpieczeniem roszczeń z tytułu zawartej ww. umowy kredytowej jest oświadczenie Spółki (w postaci aktu notarialnego) o poddaniu się na rzecz Banku wprost z tego aktu egzekucji w trybie art. 777 § 1 pkt 5 k.p.c. do maksymalnej kwoty 80 000 000,00 PLN oraz hipoteka łączna na I miejscu, do kwoty 80 000 000,00 PLN na nieruchomościach wraz z cesją praw z umowy ubezpieczenia.

Warunki umowy nie odbiegają od warunków powszechnie stosowanych dla tego typu umów.

Spółka uznaje zdarzenie za znaczące, ponieważ dokonano istotnego ustanowienia hipoteki na nieruchomościach.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz