Midea prezentuje urządzenia domowe nowej generacji podczas Europejskiej Konferencji Handlowej 2024 w Grecji

29.03.2024, 10:03aktualizacja: 29.03.2024, 10:07

PR Newswire/ Midea

ATENY, Grecja, 29 marca 2024 r. /PRNewswire/ -- Midea, światowy lider w dziedzinie inteligentnych urządzeń domowych, z dumą ogłasza swój udział w Europejskiej Konferencji Handlowej 2024, która odbywa się w Grecji w dniach 20-22 marca br. Podczas wydarzenia, Midea zademonstruje najnowsze rozwiązania dla europejskiej branży urządzeń domowych i kuchennych, przedstawiając dwa innowacyjne produkty: piekarniki Midea TastePro Oven i Midea 2.0 Buil-in Oven.

Midea TastePro Oven i Midea 2.0 Built-in Oven to innowacyjne produkty z dziedziny współczesnej technologii kuchennej, które powstały z myślą o zapewnieniu użytkownikom wygody, efektywności i łączności w inteligentnym domu. Zaprojektowane do integracji z istniejącymi systemami IoT, urządzenia oferują zwiększoną kontrolę i elastyczność w zarządzaniu zadaniami kuchennymi bez skomplikowanych ustawień, co pozwala na zdalną interwencję przy użyciu zgodnych urządzeń, gdy jesteśmy daleko od domu. Podczas Europejskiej Konferencji Handlowej w Grecji, Midea zajęła strategiczną pozycję producenta oferującego europejskim konsumentom profesjonalne i inspirujące doświadczenia związane z przygotowaniem posiłków.

Midea TastePro Oven

- Wielofunkcyjna integracja: piekarnik Midea TastePro Oven umozliwia pieczenie, opiekanie, grillowanie i wiele więcej – wszystko w ramach jednego urządzenia. Wygodne przełączanie pomiędzy funkcjami gotowania na parze, pieczenia i kuchenki mikrofalowej pozwala uprościć proces przygotowania posiłków.

- Opatentowana technologia grafenowa: wykorzystując zaawansowaną technologię grafenową, Midea TastePro Oven zapewnia efektywne i równomierne rozprowadzenie ciepła, co pozwala na precyzyjne przygotowanie posiłków i daje powtarzalne rezultaty.

- Technologia XpressHeating Rapid Heat: piekarnik Midea TastePro Oven korzysta z technologii błyskawicznego nagrzewania XpressHeating, co umożliwia skrócenie wstępnego nagrzewania i przyspiesza pieczenie przy zachowaniu tak samo wysokiej jakości posiłków. Dzięki inteligentnej technologii połączeniowej Matter, urządzenie z łatwością wpasowuje się w ekosystemy inteligentnego domu, zapewniając użytkownikom elastyczność i poprawiając ich wrażenia z korzystania z kuchni.

Midea 2.0 Built-in Oven

- Grillowanie w ultra-wysokiej temperaturze: osiągnij wyjątkowe rezultaty dzięki temperaturom grillowania sięgającym 280 stopni Celsjusza, podczas gdy tradycyjne piekarniki oferują tylko 250 stopni Celsjusza.

- Pojemność 72L i 5 półek: dzięki ogromnej przestrzeni na przygotowanie posiłków i wielu półkom, możesz przygotowywać różne posiłki jednocześnie, przy zapewnieniu stałego i równomiernego podgrzewania wszystkich dań.

- Szybkie nagrzewanie: zaawansowana technologia nagrzewania wstępnego pozwala urządzeniu nagrzać się do temperatury 250 stopni Celsjusza w zaledwie 7 minut, co pozwala oszczędzić 30% czasu potrzebnego na nagrzewanie. (dane z wewnętrznych doświadczeń laboratoryjnych).

- Efektywność energetyczna A+: zoptymalizowana logika programu i nowy design wnętrza maksymalizują wykorzystanie energii generując odpowiednie ciepło i zapobiegając wydostawaniu się ciepła, co przekłada się na wyższą efektywność energetyczną.

Urządzenia Midea zaprojektowano w sposób, który ma ułatwić Europejczykom przygotowanie posiłków w domu. Oferując niezrównaną kontrolę, elastyczność i wydajność, produkty marki sprawiają, że tradycyjnie rutynowe zadania zmieniają się w wygodne, sprawne i uniwersalne doświadczenia kulinarne. Midea chce ugruntować swoją pozycję lidera jako dostawcy najwyższej jakości urządzeń kuchennych, które spełniają zmieniające się potrzeby i preferencje europejskich konsumentów, oferując nowe możliwości postępu kulinarnego w regionie.

Midea i Midea Group

Midea jest jedną z ponad 10 marek działu inteligentnego domu Grupy Midea (Smart Home Business, Midea Group). Założona w 1968 r. Grupa Midea zajmuje 278. Miejsce na liście Fortune Global 500. Wchodzące w jej skład przedsiębiorstwa specjalizują się w urządzeniach domowych, branży elektromechanicznej, technologiach budowlanych, robotyce i automatyzacji oraz innowacjach cyfrowych.

Źródło: Midea

Kontakt w sprawie zapytań medialnych, publicznych demonstracji i wywiadów:

Isaac Fan

e-mail: fanyx20@midea.com