MOSTOSTAL WARSZAWA SA (58/2018) Częściowe utrzymanie w mocy/częściowe oddalenie powództwa konsorcjum w którym uczestniczyła Spółka

09.11.2018, 09:54aktualizacja: 09.11.2018, 09:54

Raport bieżący 58/2018

Zarząd Mostostal Warszawa SA ("Spółka") informuje, że w dniu 8 listopada 2018 r. Sąd Apelacyjny w Warszawie wydał wyrok zmieniający wyrok Sądu I instancji w następujący sposób: (i) utrzymał w mocy wyrok w zakresie kwoty 1,06 mln zł wraz z odsetkami zasądzonej od Skarbu Państwa - Ministerstwa Obrony Narodowej - na rzecz konsorcjum, w którym Spółka uczestniczyła, (ii) oddalił powództwo w części zasądzającej kwotę 6,14 mln zł wraz z odsetkami.

Od wyroku Sądu powodowi przysługuje skarga kasacyjna do Sądu Najwyższego. Po otrzymaniu pisemnego uzasadnia wyroku i jego analizie Spółka podejmie decyzję dotyczącą złożenia skargi kasacyjnej od wyroku Sądu Apelacyjnego.

Podstawa prawna:

Art. 17 ust. 1 Rozporządzenia MAR.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz