Na ISE 2024 TCL prezentuje inteligentne rozwiązania, w tym największy na świecie wyświetlacz płaskoekranowy QD-Mini LED o przekątnej ekranu 115 cali oraz zintegrowany system telewizji hotelowej

01.02.2024, 09:26aktualizacja: 01.02.2024, 09:36

PR Newswire/TCL Electronics

BARCELONA, Hiszpania, 31 stycznia 2024 r. /PRNewswire/ -- Na targach Integrated Systems Europe (ISE 2024) TCL Electronics, wiodąca marka elektroniki użytkowej oraz jedna z dwóch czołowych marek telewizorów na świecie, zaprezentowała dzisiaj szereg produktów i rozwiązań typu smart do inteligentnego biura oraz dla sektora handlu i hotelarstwa. Najświeższe innowacje, m.in. największy na świecie wyświetlacz płaskoekranowy QD-Mini LED o przekątnej ekranu 115 cali, wyświetlacze cyfrowe i interaktywne systemy telewizji hotelowej, stanowią przykład możliwości zintegrowanego pionowo łańcucha dostaw TCL.

Największy na świecie wyświetlacz płaskoekranowy QD-Mini LED o przekątnej ekranu 115 cali

W ramach swojej oferty firma TCL zaprezentowała największy na świecie wyświetlacz płaskoekranowy QD-Mini LED o przekątnej ekranu 115 cali powstały z myślą o przestrzeniach biurowych. Wyposażony w wiodącą na świecie technologię QD-Mini LED wyświetlacz płaskoekranowy QD-Mini LED firmy TCL o przekątnej ekranu 115 cali ma ponad 20 tysięcy stref lokalnego wygaszania i obejmuje 97% gamy kolorystycznej DCI-P3, co przekłada się na realistyczne kolory i więcej szczegółów. Wyjątkowo jednolita jasność ekranu pozwala na wyeliminowanie plam i ciemnych obszarów na ekranie oraz gwarantuje lepszą widoczność prezentowanych materiałów, zarówno obrazów, jak i tekstu.

Wyświetlacz działa w oparciu o autorskie algorytmy TCL i wysokowydajny procesor czterordzeniowy M2, aby zoptymalizować jakość obrazu na poziomie pikseli w różnych wymiarach, m.in. odwzorowanie kolorów, nasycenie oraz przejrzystość i wyrazistość tekstu. Charakteryzuje go zmienna jasność dostosowana do różnych potrzeb miejsca pracy w określonych warunkach oświetlenia. Ponadto wyświetlacz uzyskał certyfikat TÜV Rheinland za niższą emisję niebieskiego światła i brak migotania, co pomaga uniknąć zmęczenia oczu od długiego oglądania.

Produkt został kompleksowo zoptymalizowany pod kątem dzielenia ekranu i spotkań wirtualnych. Nowej generacji ekran 4K typu C umożliwia szybsze i bardziej niezawodne łączenie. Produkt obsługuje także jednoczesne połączenie hotspot w celu korzystania z dzielenia ekranu i łączności z WiFi za pośrednictwem podwójnej sieci WiFi, co zapewnia bardziej efektywne i szybsze działanie.

Wysokowydajny procesor czterordzeniowy M2 w połączeniu z dostosowanym do indywidualnych potrzeb systemem do spotkań biznesowych zapewnia efektywność i niezawodność podczas wideokonferencji oraz stabilność przy uruchomieniu jednocześnie wielu aplikacji. Intuicyjny interfejs użytkownika, wbudowane aplikacje do wideokonferencji oraz głośniki wysokiej jakości zapewniają pełny komfort podczas konferencji oraz czysty i wyraźny dźwięk również na dużych salach konferencyjnych.

Seria wyświetlaczy dostępnych również w wielkościach 98, 75 i 55 cali została wyposażona w technologię NXTPAPER z myślą o zdrowym wzroku i lepszych wrażeniach z oglądania.

Wyświetlacze cyfrowe do użytku komercyjnego

Firma TCL zaprezentowała również wyświetlacze cyfrowe w różnych rozmiarach i do rozmaitych zastosowań, w szczególności 98-calowy wyświetlacz cyfrowy i TCL Eshow – opracowany przez TCL system zarządzania treścią (CMS). Wyświetlacze cyfrowe TCL charakteryzuje duża rozdzielczość, brak refleksów, kąt widzenia 178°, płaska obudowa i całodobowe działanie. Można je montować na ścianie w orientacji pionowej i poziomej. Oprócz tego wbudowany w wyświetlacze system TCL Eshow oferuje możliwość tworzenia, publikacji i monitorowania treści, aby użytkownicy mogli łatwo zarządzać treściami i urządzeniami za pośrednictwem jednolitej platformy.

Dobrze zintegrowany system telewizji hotelowej

Firma TCL zaprezentowała również autorski system telewizji hotelowej AOSP, dobrze zintegrowane rozwiązanie do telewizji hotelowej. Dzięki specjalnemu trybowi sterowania ten profesjonalny system ułatwia administracji hotelu utrzymanie i aktualizację treści w systemie CMS i korzystanie z telewizji na podstawie zaprogramowanych parametrów. Aby poprawić jakość hotelowych kampanii marketingowych i prezentacji marki, system umożliwia stworzenie spersonalizowanego pokazu zdjęć na tablicach w zależności od potrzeb. Z drugiej strony, za pośrednictwem systemu goście hotelowi mogą oglądać programy telewizyjne na żywo i treści z zewnętrznych aplikacji IPTV oraz korzystać z prywatnej i bezpiecznej funkcji kopiowania ekranu.

Ponadto firma TCL pokazała szereg interaktywnych wyświetlaczy płaskoekranowych dla ODM, między innymi flagową serię opartą na technologii QD-Mini LED i serię ultraszerokich wyświetlaczy 105-calowych. Firma dysponuje licznymi centrami produkcyjnymi na całym świecie, w których wytwarza pełnowymiarowe wyświetlacze o przekątnej ekranu od 23 do 115 cali. Dzięki wsparciu cyfrowych inteligentnych zakładów firma TCL jest gotowa spełnić różnorodne wymagania klientów z całego świata.

Stoisko TCL na ISE 2024

Data: 30 stycznia – 2 lutego 2024 r.

Stanowisko: Fira Barcelona Gran Via, hala 2, 2C100 & 2D200

TCL Electronics

TCL Electronics (1070.HK) to czołowa marka elektroniki użytkowej i lider na międzynarodowym rynku telewizorów. Spółka prowadzi obecnie działalność w ponad 160 krajach na świecie. TCL specjalizuje się w badaniach, rozwoju i produkcji elektroniki użytkowej, w tym m.in. telewizorów, sprzętu dźwiękowego, urządzeń AGD, urządzeń mobilnych, inteligentnych okularów i wyświetlaczy komercyjnych. Odwiedź stronę internetową TCL: https://www.tcl.com/.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/2330946/TCL_Unveils_115_inch_QD_Mini_LED_Flat_Panel_Display_and_an_Integrated_Hotel_TV_System_at_ISE_2024.jpg

Źródło: TCL ELECTRONICS

Źródło informacji: PR Newswire