Narada podpisuje umowę o współpracy z EDF Renewables w zakresie rozwoju projektów gromadzenia energii w akumulatorach w Chinach

27.09.2019, 15:25aktualizacja: 27.09.2019, 15:25

Narada Power Source Co., Ltd.

Hangzhou, Chiny, 27 września 2019 r. /PRNewswire/ - Firma Narada, jeden z wiodących na świecie producentów akumulatorów i dostawca rozwiązań gromadzenia energii, ogłosiła podpisanie umowy o współpracę w ramach projektów gromadzenia energii w akumulatorach w Chinach z EDF Renewables China, chińską spółką zależną globalnego koncernu energii odnawialnej.

Współpraca rozpoczęła się podpisaniem umowy nabycia przez EDF Renewables China zakładu gromadzenia energii w posiadaniu Narada od września 2018 r. Zakład w Zhenjiang o rozprowadzonej mocy 1,5 MW/12 MWh znajduje się w prowincji Jiangsu w Chinach.

Nowa umowa wytycza ścieżkę funkcjonalnego rozwoju projektu, który ma być źródłem do 12 000 kWh na dzień na potrzeby pobliskiego nowego parku przemysłowego.

„Narada z przyjemnością nawiązuje współpracę z EDF Renewables w zakresie zapewnienia czystej energii klientom w ramach projektu gromadzenia energii Zhenjiang” – skomentował Wang Yueneng, wiceprzewodniczący firmy Narada.

„EDF Renewables wygląda współpracy z Narada. Dzięki innowacyjnej strukturze i systemowi przechowywania energii w akumulatorach możemy dostarczyć energię przyszłości przez zapewnianie użytkownikom końcowym inteligentnych i zrównoważonych rozwiązań energetycznych” – dodał Tian Yue, główny dyrektor wykonawczy EDF Renewables China.

O Narada

Firma Narada jest liderem w branży ekologicznej energii inteligentnej i innowacji, a także dostawcą rozwiązań pod klucz. Już od 24 lat firma specjalizuje się w produkcji zaawansowanych akumulatorów przemysłowych. Główna działalność firmy obejmuje rozwój, produkcję, sprzedaż i obsługę akumulatorów stacjonarnych, energii napędowej i przechowywania energii odnawialnej oraz powiązanych akcesoriów, a także integrację systemów.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/1002290/EDF_Renewables_China_Narada_1.jpg

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/1002291/EDF_Renewables_China_Narada_2.jpg

Dodatkowe informacje można znaleźć na stronie: en.naradapower.com

Źródło: Zhejiang Narada Power Source Co., Ltd

Linkedln: Narada Power Source Co., Ltd.

Pani Yupei Zhou

tel. +86-571-5697-5980