NOVAVIS GROUP SA (47/2022) Dokonanie cesji umów dzierżawy nieruchomości gruntowych w ramach spółek zależnych od Emitenta

16.09.2022, 14:39aktualizacja: 16.09.2022, 14:40

Raport bieżący 47/2022

Zarząd Novavis Group S.A. z siedzibą w Warszawie ("Emitent", "Spółka") informuje, iż w dniu dzisiejszym powziął informacje od spółki zależnej NG PV 5 Sp. o.o. o podpisaniu czterech cesji umów dzierżawy nieruchomości gruntowych, na których dewelopowane są przyszłe projekty fotowoltaiczne z portfela projektowego Emitenta.

Tym samym spółka NG PV 5 Sp. z o.o. dokonała cesji projektów do spółek w stu procentach zależnych od Novavis Group S.A. tj. do spółki NG PV 14 Sp. z o.o., do spółki NG PV 13 Sp. z o.o. oraz do spółki NG PV 10 Sp. z o.o.

Cesja umów dzierżawy nieruchomości gruntowych stanowi kolejny krok w ramach realizacji zapisów Umowy Deweloperskiej z IBERDROLA RENEWABLES POLSKA spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, zawartej w dniu 15 września 2022 roku, o czym Spółka informowała raportem bieżącym nr 46/2022.

W ocenie Zarządu Emitenta powyższa informacja została uznana za spełniającą przesłanki art. 17 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 596/2014 z dnia 16 kwietnia 2014 roku ("Rozporządzenie MAR") ze względu na jej istotny wpływ na przyszłą działalność Novavis Group S.A.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz