Nowa aplikacja Mobilny ISOF w Google Play

07.09.2018, 11:30aktualizacja: 07.09.2018, 11:30

Mobilny ISOF - logo
Firma HEUTHES udostępniła w Google Play nową aplikację Mobilny ISOF. Służy ona do uruchomienia systemu ISOF-ERP na urządzeniach mobilnych z Androidem oraz do instalowania certyfikatu cyfrowego umożliwiającego dostęp do komercyjnej wersji systemu.

Ponadto, nowa aplikacja umożliwia także zapoznanie się przyszłych użytkowników z ISOF-ERP poprzez pracę z wersją demonstracyjną systemu, która nie wymaga certyfikatu.

Aplikacja Mobilny ISOF odczytuje parametry smartfonów lub tabletów i dopasowuje interfejs systemu do stosunkowo niewielkiego ekranu tych urządzeń i obsługi dotykowej. Poruszanie się po modułach systemu następuje z wykorzystaniem ikon na pulpicie głównym oraz za pomocą menu mobilnego uruchamianego poprzez tzw. „hamburger” (trzy poziome kreski ustawione blisko siebie).

Wśród wszystkich modułów systemu ISOF, na potrzeby aplikacji Mobilny ISOF całkowicie przebudowano moduł CRM Aktywności. Wersja mobilna umożliwia podgląd, edycję i dodawanie nowej Aktywności, wyświetlanie Aktywności w postaci listy, z zaawansowanym filtrem wyszukiwania, obsługą notatek oraz możliwością wywoływania połączenia telefonicznego do kontrahenta powiązanego z wybraną Aktywnością, również w trybie telekonferencji. Wybór powiązanego z Aktywnością kontrahenta następuje przy wykorzystaniu mechanizmu autosugestii z automatycznym wyborem. Szablony filtrów zapisują ulubione ustawienia generowanej listy.

W ramach dostosowania pozostałych modułów systemu do pracy na urządzeniach mobilnych wprowadzono m.in. zmiany w paskach narzędziowych oraz filtrach poszczególnych modułów.

Moduły CRM Aktywności i Zamówienia od klienta na smartfonie mogą stanowić podstawowy zestaw funkcji ISOF-ERP wykorzystywanych w praktyce przez sprzedawców i przedstawicieli handlowych ułatwiając prowadzenie tzw. presellingu i vansellingu.

Już od kilku lat można pracować w systemie ISOF-ERP na tablecie. Prace nad dopasowaniem systemu do smartfonów zostały podjęte z jednej strony w wyniku wsłuchiwania się w potrzeby użytkowników, z drugiej jako odpowiedź na coraz doskonalsze rozwiązania i popularność nowych telefonów.

Nową aplikację można pobrać ze sklepu Google Play i zainstalować bezpłatnie. Aby ją odszukać wystarczy w Google Play wpisać nazwę „Mobilny ISOF” lub „HEUTHES”. Po uruchomieniu aplikacji można uruchomić wersję demonstracyjną systemu ISOF-ERP.

ISOF-ERP to zaawansowany systemem zapewniający pełną obsługę małych, średnich i dużych firm. Wspiera wszystkie potrzeby i obszary biznesowe przedsiębiorstw tj.: Zamówienia, Sprzedaż, Magazyn, CRM, DMS, Rachunkowość, Produkcję, Logistykę, Portale B2B i wiele innych.

Więcej informacji na stronie www.isof.pl.

Data publikacji 07.09.2018, 11:30
Źródło informacji HEUTHES Sp. z o.o.