Nowa, innowacyjna marka Sigenergy wkracza na polski rynek energii podpisując umowę z KENO

16.04.2024, 11:12aktualizacja: 16.04.2024, 11:16

KENO Energy (1)
W dzisiejszym dynamicznym świecie zwiększająca się świadomość ekologiczna i potrzeba zmiany sposobu pozyskiwania, wykorzystywania oraz magazynowania energii wymuszają poszukiwanie nowych rozwiązań. Nowa, innowacyjna marka - Sigenergy, wkracza na polski rynek z ciekawymi rozwiązaniami dostosowanymi do obecnych realiów. Co to za firma i dlaczego warto zwrócić na nią uwagę?

Zielone rozwiązania producenta

W obliczu rosnących kosztów energii oraz coraz większej świadomości ekologicznej, inwestycja w rozwiązania takie, jak Sigenergy staje się coraz bardziej atrakcyjna. Dzięki możliwości magazynowania energii elektrycznej i optymalizacji jej wykorzystania prosumenci mogą oszczędzać na rachunkach za prąd, jednocześnie dbając o środowisko. Wdrażając innowacyjne technologie na polskim rynku, Sigenergy i KENO pokazują, że energia odnawialna staje się coraz bardziej dostępna i opłacalna dla każdego. To krok w kierunku bardziej zrównoważonej przyszłości, którą warto wesprzeć i w której warto uczestniczyć

Sigenergy to marka, która przynosi nową jakość zarówno dla instalacji domowych, jak i biznesowych. Rozpoznawalna na rynkach Europy Zachodniej, dzięki współpracy z firmą KENO, od 2024 staje się również dostępna dla polskiego rynku OZE. Jej urządzenia sprawdzą się wszędzie tam, gdzie poszukiwane są innowacyjne, ekologiczne rozwiązania o dużej pojemności magazynowania, a ograniczone jest miejsce montażu.

https://youtu.be/-d-vjM7DtmU (film)

Energetyczna rewolucja

Co wyróżnia Sigenergy spośród innych marek na rynku? Przede wszystkim, firma stawia na jakość, niezawodność i zaawansowane technologicznie rozwiązania. Ich falowniki o zakresie mocy od 5 do 25 kW mają możliwość obsługi modułów bateryjnych o pojemnościach 5 i 8 kWh. Moduły bateryjne można zaś szybko i sprawnie łączyć w jeden zestaw, dostosowując je do aktualnych potrzeb użytkownika. Urządzenia zaprojektowane zostały z myślą o maksymalnej efektywności, bezpieczeństwie oraz łatwości obsługi, co sprawia, że są idealnym rozwiązaniem zarówno dla domów jednorodzinnych, jak i dla przedsiębiorstw czy dużych instytucji. Urządzenie wyposażone jest w zasilanie awaryjne 3 faz, co pozwala na niezależność energetyczną nawet w przypadku awarii sieci energetycznej. Dzięki komfortowej w użytkowaniu aplikacji mobilnej mySigen wykorzystującej zasoby sztucznej inteligencji (AI) możliwy jest monitoring oraz inteligentne zarządzanie energią, aby uzyskać możliwie najlepszą wydajność systemu.

Autoryzowany dystrybutor w Polsce

Warto podkreślić, że Sigenergy pojawił się na polskim rynku dzięki współpracy z renomowanym dystrybutorem - firmą KENO Energy z Gliwic, która od lat znajduje się w czołówce rynku energii odnawialnej w Polsce i Europie. Dostarcza klientom najwyższej jakości produkty i usługi z zakresu fotowoltaiki, baterii magazynowych oraz systemów zarządzania energią.

Jako ekspert w dziedzinie energii odnawialnej, KENO doskonale rozumie potrzeby klientów i widzi ogromny potencjał rozwiązań oferowanych przez Sigenergy. Jako główny dystrybutor w Polsce, KENO umożliwia klientom łatwy dostęp do tych innowacyjnych produktów, zapewniając kompleksową obsługę techniczną oraz wsparcie na każdym etapie procesu zakupu i instalacji.

Źródło informacji: KENO Energy

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE