Nowe kancelarie członkowskie Andersen Global w Chorwacji

25.01.2022, 17:11aktualizacja: 25.01.2022, 17:15

SAN FRANCISCO--(BUSINESS WIRE)-- Andersen Global zwiększa zasięg w Europie dzięki chorwackiej kancelarii podatkowej i doradczej Andersen BD d.o.o. (poprzednio BD Savjetovanje d.o.o.), która dołącza do kancelarii członkowskich zrzeszonych pod marką Andersen. Do Andersen Global dołącza również kancelaria członkowska KALLAY & PARTNERS, kancelaria prawnicza z siedzibą w Zagrzebiu, od 2019 kancelaria stowarzyszona. Wspólnie kancelarie członkowskie zapewnią uzupełniające się rozwiązania podatkowe i prawne, demonstrując jednolitą, zintegrowaną strategię globalnej organizacji.

„W miarę rosnącej złożoności przepisów prawnych na świecie dążymy do zapewniania najlepszej w swojej klasie obsługi i pomagamy naszym klientom w radzeniu sobie z różnymi aspektami działalności gospodarczej – powiedziała Branka Topolovec, nowa wspólniczka zarządzająca Andersen w Chorwacji. - Przyjęcie marki Andersen jest krokiem milowym dla rozwoju naszej kancelarii, który daje nam przewagę konkurencyjną na rynku, umożliwiając nam zapewnianie klientom pełnej gamy usług w Chorwacji i na świecie”.

Andersen w Chorwacji świadczy usługi doradztwa podatkowego, finansowego i biznesowego, w tym z zakresu wyceny, wsparcia przy fuzjach i przejęciach oraz analizy due diligence, koncentrując się na klientach prywatnych i chorwackich firmach z kapitałem zagranicznym. KALLAY & PARTNERS zapewnia klientom zagranicznym i krajowym szeroki zakres usług prawnych, m.in. z dziedziny prawa handlowego i korporacyjnego, nieruchomości, prawa pracy, arbitrażu i mediacji oraz restrukturyzacji.

„Jako kancelaria członkowska Andersen Global będziemy mogli poszerzyć naszą działalność i wzbogacić ofertę usług – powiedział Marko Kallay, dyrektor zarządzający biura KALLAY & PARTNERS. - Mamy silne relacje z Branką i jej zespołem, będziemy kontynuować współpracę w celu zapewnienia kompleksowych, zintegrowanych rozwiązań dla naszych klientów”.

Mark Vorsatz, przewodniczący Andersen Global i dyrektor naczelny Andersen, dodał: „zespół w Chorwacji wzmacnia nasze zaangażowanie w świadczenie na rzecz naszych klientów niezależnych i synergicznych usług. Ta integracja wspiera rozwój globalnej platformy naszej organizacji i pozwala nam utrzymać pozycję w regionie”.

Andersen Global jest międzynarodowym stowarzyszeniem skupiającym odrębne prawnie i niezależne kancelarie prawne i podatkowe z całego świata. Od czasu założenia w 2013 r. w Stanach Zjednoczonych przez kancelarię Andersen Tax LLC stowarzyszenie zwiększyło zasięg na całym świecie i obecnie skupia ponad 9 tys. specjalistów z kancelarii członkowskich i współpracujących w ponad 326 lokalizacjach.

Wersja źródłowa dostępna na stronie businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220125005457/en/

Źródło: Andersen Global

KONTAKT: