Od teraz Andersen Tax to Andersen

04.09.2019, 13:44aktualizacja: 04.09.2019, 13:44

San Francisco - (BUSINESS WIRE) - Biorąc pod uwagę spuściznę i wartości kojarzone z nazwą Andersen, jedną z największych w kraju niezależnych firm świadczących usługi z zakresu doradztwa podatkowego, Andersen Tax, będzie od teraz prowadzić działalność pod marką „Andersen”.

Nazwa Andersen świadczy o pełnym zakresie usług dostępnych dla klientów z USA i innych państw świata. Spółkę założono w 2002 roku jako prowadzącą działalność wyłącznie w zakresie doradztwa podatkowego na rzecz klientów prywatnych. Obecnie obsługuje ona największe firmy na świecie świadcząc nie tylko usługi podatkowe, lecz również w zakresie wyceny i cen transferowych, a na skalę międzynarodową świadczy pełny wachlarz usług prawno-podatkowych.

Dokładnie pięć lat temu spółka przyjęła nazwę Andersen Tax, która najtrafniej odzwierciedlała jej kulturę korporacyjną i wartości. Przy wyborze nazwy chciano podkreślić niezależność spółki oraz zaznaczyć, że usługi audytowe nie należą (i nigdy nie będą należeć) do zakresu usług oferowanych przez nią na skalę międzynarodową.

„Kiedy w 2014 r. zmieniliśmy nazwę na Andersen Tax, w opinii wielu było to bardzo odważne posunięcie, ale wiedzieliśmy, że najlepiej streszcza ona naszą kulturę skoncentrowaną na kliencie, zarządzaniu, transparentności i najwyższej jakości rozwiązaniach – powiedział dyrektor generalny spółki Andersen i przewodniczący Zarządu Andersen Global, Mark Vorsatz. - Przejście do marki +Andersen+ wskazuje na to, co udało nam się osiągnąć przez ostatnie 5 lat – a to dopiero początek. Nazwa najlepiej odzwierciedla naszą historię, wartości i wizję przyszłości, i jeszcze pełniej obejmuje wszystko to, co nasza spółka sobą reprezentuje, jak też umiejętność płynnej obsługi klientów na całym świecie”.

Od czasu, gdy spółka przyjęła nazwę „Andersen Tax” w 2014, jej ekspansja przebiega w imponującym tempie. Spółka mogła wtedy obsługiwać klientów w 26 lokalizacjach za pośrednictwem spółek członkowskich Andersen Global – założonego przez siebie międzynarodowego stowarzyszenia założonych przez siebie spółek członkowskich. Dzięki spółkom członkowskim Andersen Global i współpracującym z nią obecny zasięg zwiększył się do ponad 57 krajów i przeszło 148 lokalizacji na całym świecie.

Oprócz oferowanych usług podatkowych, spółki członkowskie Andersen Global i z nią współpracujące oferują usługi prawne w 49 krajach na całym świecie oferując klientom najlepszej jakości niezależne i sprawne rozwiązania odpowiadające ich potrzebom w zakresie doradztwa podatkowego i prawnego.

“Firmy członkowskie na całym świecie również zmienią markę na +Andersen+ w najbliższych latach, a ostatecznym celem jest posiadanie ujednoliconej globalnej marki – jednej firmy, w której klienci na całym globie będą korzystać z najlepszej jakości wszechstronnych usług podatkowych świadczonych w najwyższym standardzie przez wykwalifikowanych pracowników. Wszyscy dzielimy te same wartości i tą samą wizję, i naturalną konsekwencją tego jest odzwierciedlenie tego w naszej nazwie” - dodał Vorsatz.

Andersen jest spółką założycielską Andersen Global, międzynarodowego stowarzyszenia zrzeszającego odrębne prawnie, niezależne kancelarie prawne i podatkowe z całego świata. Od czasu założenia w 2013 r. w Stanach Zjednoczonych przez kancelarię Andersen Tax LLC stowarzyszenie obecnie zrzesza na całym świecie ponad 4,5 tys. specjalistów, 600 partnerów w kancelariach członkowskich i współpracujących w ponad 148 lokalizacjach.

Wersja źródłowa informacji w serwisie businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190903005146/en/

Źródło: Andersen

KONTAKT: