ORBIS SA (23/2019) opinia dotycząca godziwości warunków ekonomicznych transakcji zbycia przez Orbis S.A. działalności serwisowej (tzw. light asset business)

24.06.2019, 19:48aktualizacja: 24.06.2019, 19:48

Raport bieżący 23/2019

W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 17/2019 z dnia 12 czerwca 2019 r., Zarząd "Orbis" Spółka Akcyjna ("Emitent") informuje, że w dniu dzisiejszym Emitent otrzymał opinię przygotowaną przez Deloitte Advisory spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp. k., w której stwierdzono, że ustalona w Porozumieniu (Head of Terms) zawartym w dniu 12 czerwca 2019 r. cena 1.218.360.000 złotych za zbycie na rzecz Accor Działalności Serwisowej (opisanej w w/w raporcie bieżącym nr 17/2019 z dnia 12 czerwca 2019 r.) mieści się w zakresie godziwej wartości rynkowej. Wycena Działalności Serwisowej została przygotowana według stanu na 31 grudnia 2018 r., z pominięciem poziom gotówki i długu (on a debt-free, cash free basis). Godziwa wartość rynkowa odnosi się generalnie do kwoty, za którą Działalność Serwisowa zostałaby przeniesiona pomiędzy zainteresowanym sprzedawcą i zainteresowanym nabywcą, w sytuacji, gdy żaden z nich nie działa pod przymusem i gdy obydwa podmioty posiadają dostateczną wiedzę na temat istotnych faktów.

__________________________________________________________________________________

"Orbis" S.A. ul. Bracka 16, 00-028 Warszawa, zarejestrowana w Sądzie Rejonowym dla m.st. Warszawy XII Wydział Gospodarczy, KRS Rejestr Przedsiębiorców 0000022622, wysokość kapitału zakładowego: 92.154.016 zł (wpłacony w całości), NIP 526-025-04-69

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz