„Pizza z misją”: Shaq-a-Roni wchodzi na rynek polski

24.10.2023, 08:39aktualizacja: 24.10.2023, 08:46

PR Newswire/Papa Johns
Ta pizza jest tak duża, że chętnie się nią podzielisz.

LONDYN, 24 października 2023 r. /PRNewswire/ -- Papa Johns ogłasza dziś wejście na rynek międzynarodowy swojej najlepiej sprzedającej się pizzy z misją - Shaq-a-Roni - w ramach inauguracyjnego globalnego wprowadzenia produktu na rynek. Powstała we współpracy z Shaquillem O' Nealem, zawodnikiem z Koszykarskiej Galerii Sław oraz członkiem zarządu i franczyzobiorcą Papa Johns, pizza Shaq-a-Roni, która przerasta oczekiwania pod względem wielkości, smaku i wartości, będzie dostępna w Polsce od wtorku 24 października do niedzieli 31 grudnia.

Globalny debiut

Przez ostatnie trzy lata firma Papa Johns zebrała dzięki sprzedaży pizzy Shaq-a-Roni ponad 9 milionów dolarów dla organizacji społecznych. Biorąc pod uwagę ogromny sukces produktu i zobowiązanie spółki do działania na rzecz rozwoju społeczności, Papa Johns wprowadza swoją pizzę na rynek międzynarodowy w czwartym roku działalności. Wprowadzeniu produktu towarzyszy wyraźnie określona misja wspierania młodych przedsiębiorców i naszych przyszłych liderów.

„W Papa Johns wierzymy, że pizza zbliża ludzi. Shaq-a-Roni i nasze partnerstwo z Shaquillem O’Nealem pozwoliły nam wiele osiągnąć w ciągu ostatnich trzech lat na rzecz zjednoczenia obszarów, w których pracują i żyją nasi konsumenci - powiedziała Jaclyn Ruelle, dyrektor marki Papa Johns. - W tym roku mierzymy jeszcze wyżej, wprowadzając Shaq-a-Roni na rynek międzynarodowy i inwestując w społeczności na całym świecie”.

Ta pizza jest tak duża, że chętnie się nią podzielisz

Ta pizza XXL z imieniem słynnego koszykarza w nazwie, stworzona po to, aby się nią dzielić, będzie jedyną, którą zechcecie zjeść razem z przyjaciółmi i rodziną w te święta. Shaq-a-Roni przygotowuje się ze świeżego, nigdy nie mrożonego ciasta Papa Johns z sześciu składników, pokrytego dodatkową ilością peperoni i sera. Idealnie wypieczoną pizzę kroi się na osiem kawałków wielkości na miarę Shaquila.

Pizza z misją

To jednak nie koniec dobrych wiadomości. Ta duża pizza to także szeroko zakrojona akcja dobroczynna. W Europie Papa Johns współpracuje z Junior Achievement Worldwide, aby wesprzeć tę wizję jako oficjalny partner dobroczynny zajmujący się dystrybucją zebranych funduszy bezpośrednio na rynku. Papa Johns przeznaczy równowartość 1 dolara od każdej pizzy Shaq-a-Roni sprzedanej na wszystkich rynkach biorących udział w akcji, a zebrane środki zostaną przeznaczone na wspieranie misji Papa Johns na rzecz stwarzania możliwości dla młodych ludzi na całym świecie.

Leo Martellotto, dyrektor ds. rozwoju Junior Achievement Worldwide, skomentował:

„Cieszymy się ze współpracy z Papa Johns, dzięki której możemy rozszerzyć globalny wpływ JA na cały świat. Nasze partnerstwo pozwoli na zebranie dodatkowych środków i stworzy nowe możliwości w zakresie praktycznych działań edukacyjnych JA, które pomogą młodym ludziom w budowaniu nowych umiejętności i zmianie sposobu myślenia. Każda lokalna franczyza Papa Johns przyczynia się do jeszcze szerszego dostępu młodych ludzi do edukacji, która umożliwia im budowanie prężnie działających społeczności. Z niecierpliwością oczekujemy, kiedy będziemy mogli odmienić życie kolejnych młodych ludzi, którzy z kolei zyskają szansę na wprowadzanie realnych zmian w swoich społecznościach i na świecie”.

Papa Johns

Spółka Papa John’s International, Inc. (NASDAQ: PZZA) rozpoczęła swoją działalność w 1984 r., mając przed sobą jasny cel: LEPSZE SKŁADNIKI. LEPSZA PIZZA.® Papa John’s wierzy, że korzystanie z wysokiej jakości składników pozwala upiec najlepszą pizzę. Oryginalne ciasto firmy składa się zaledwie z sześciu składników i zawsze jest świeże, a nie mrożone. Na wierzch trafia prawdziwy ser mozzarella, sos z dojrzewających na krzaczkach pomidorów, które trafiają na stół tego samego dnia po zerwaniu, i mięsa bez wypełniaczy. Papa John’s była pierwszą krajową siecią pizzerii z dostawą, która ogłosiła pozbycie się sztucznych smaków i syntetycznych kolorów w całym menu. Papa John’s ma siedziby w Atlancie w stanie Georgia i w Louisville w stanie Kentucky i jest trzecią największą firmą dostarczającą pizzę na świecie, posiadającą ponad 5700 restauracji w około 50 krajach i terytoriach. Więcej informacji o firmie i zamówienia online: www.papajohns.com

Shaquille O'Neal

Shaquille O'Neal, zawodnik należący do Koszykarskiej Galerii Sław, magnat biznesowy oraz członek zarządu i franczyzobiorca Papa Johns, jest jednym z najważniejszych koszykarzy w historii NBA. Jego niezwykła osobowość i imponujące wyniki sportowe sprawiają, że Shaq jest postacią uwielbianą na całym świecie, a jego fani należą do najbardziej zagorzałych wśród fanów sportu i rozrywki. Jak gdyby te osiągnięcia nie wystarczały, Shaquille jest również współtwórcą pizzy Shaq-a-Roni - dużej pizzy w stylu nowojorskim złożonej z ośmiu kawałków, którą wyróżnia dodatkowy ser i peperoni.

Junior Achievement Worldwide

JA Worldwide, organizacja, która każdego roku zapewnia ponad 15 milionów działań edukacyjnych w przeszło 100 krajach, jest jedną z niewielu organizacji o skali, doświadczeniu i pasji do budowania lepszej przyszłości dla nowego pokolenia innowatorów, przedsiębiorców i liderów. Edukacja praktyczna JA wpływa nie tylko na poszczególnych uczniów. JA działa od ponad 100 lat na całym świecie, również w obozach dla uchodźców, w krajach zniszczonych wojną i przemocą oraz obszarach dotkniętych skrajnych ubóstwem. Wspierając młodych ludzi w rozwijaniu narzędzi sprzyjających zatrudnieniu i przedsiębiorczości, aby mogli oni znaleźć wartościową pracę i zakładać zrównoważone firmy, JA pełni funkcję pośrednika na drodze do pokoju i dobrobytu. Dzięki JA młodzi ludzie zyskują umiejętności i nastawienie, które pozwolą im tworzyć prężnie działające społeczności.

Aby dowiedzieć się więcej na temat partnerów dobroczynnych i kwot darowizn:

Wejdź na stronę www.papajohns.com/shaq

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/2253202/SHAQXPAPAJOHNS_125.jpg

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/2253193/Papa_Johns_Logo.jpg

Źródło: Papa Johns

KONTAKT:

Rose Swingler

tel. 07977 901648

e-mail: papajohnsglobal@currentglobal.com

Więcej na temat kampanii Shaq-a-Roni, informacje na temat pizzy, zdjęcia lub komentarze dotyczące kampanii można uzyskać pod adresem e-mail: PapajohnsGlobal@currentglobal.com

Źródło informacji: PR Newswire

Data publikacji 24.10.2023, 08:39