PKP CARGO SA Pozytywna opinia Rady Nadzorczej dotycząca wniosku Zarządu w sprawie rekomendacji nie wypłacania dywidendy za rok 2015

31.03.2016, 18:57aktualizacja: 31.03.2016, 18:57

Raport bieżący 23/2016

Zarząd spółki PKP CARGO S.A. ("Spółka", "PKP CARGO") w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 17/2016 z dnia 18 marca 2016 r. niniejszym informuje, iż w dniu 31 marca 2016 r. Rada Nadzorcza Spółki pozytywnie zaopiniowała przedłożony przez Zarząd PKP CARGO wniosek na Walne Zgromadzenie Spółki w sprawie pokrycia z zysków lat przyszłych straty netto poniesionej przez Spółkę w roku 2015 oraz nie wypłacenia dywidendy za rok obrotowy od 1 stycznia 2015 r. do 31 grudnia 2015 r.

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 5 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (Dz.U. 2013 poz. 1382).

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz