Po modernizacji o wartości 45 mln USD PARKROYAL COLLECTION Marina Bay został gruntownie przekształcony w pierwszy singapurski „ogród w hotelu”

04.08.2021, 12:05aktualizacja: 04.08.2021, 12:11

Fot. PR Newswire/PARKROYAL COLLECTION Marina Bay, Singapore

SINGAPUR, 4 sierpnia 2021 r. /PRNewswire/ -- Po remoncie wycenianym na 45 milionów dolarów, hotel PARKROYAL COLLECTION Marina Bay, należący do grupy Pan Pacific Hotels Group, został ostatecznie przeobrażony w pierwszy singapurski „ogród w hotelu”, co czyni go jednym z najbardziej ekologicznych i innowacyjnych obiektów w kraju.

Melvin Lim, dyrektor generalny PARKROYAL COLLECTION Marina Bay, powiedział: „Marka PARKROYAL COLLECTION została wykreowana z myślą o promowaniu zrównoważonego rozwoju i odpowiedzialnego stylu życia, wspieraniu ikon architektury i wzornictwa, a także dbałości o dobre samopoczucie i styl życia. Rozważając nasze liczne inicjatywy i osiągnięcia, z pewnością udało nam się wznieść te wartości na wyższy poziom”.

Ciekawostki:

IMPONUJĄCE WZORNICTWO

· Hotel posiada największe w Azji Południowo-Wschodniej wewnętrzne przeszklone Atrium, 21-piętrowy projekt architektoniczny, który tchnie poczuciem miejskiej wspaniałości i nieskrępowanej oryginalności neofuturystycznego architekta Johna Portmana.

· „Orchidea”, wisząca rzeźba kwiatowa w atrium, została umieszczona tam w 1986 roku przez słynnego amerykańskiego rzeźbiarza Richarda Lippolda. Podobno wyglądem przypomina ona zbiór monet wpadających w zaciśnięte dłonie, symbolizując dobrobyt hotelu.

· 13-metrowa zielona ściana w lobby autorstwa FDAT, z abstrakcyjnymi motywami chmur i gór, przywodzi na myśl tradycyjne chińskie malarstwo pejzażowe.

· W holu podziwiać można dwie ogromne rzeźby z drewna sandałowego przedstawiające starożytnych chińskich filozofów: Li Bai i Konfucjusza. Posągi te pochodzą z lat 80. i są dziełem znanego tajwańskiego rzeźbiarza Ju Minga.

· W hotelu znajduje się ponad 2400 roślin, drzew, krzewów i roślin okrywowych reprezentujących ponad 60 różnych gatunków. Ogólny projekt krajobrazu integruje rośliny z wnętrzem hotelu, tworząc wyraźne wrażenie warstwowego, zielonego lasu. Spacerując po podniebnym moście, można przenieść się ponad koronę lasu, otoczoną pawilonami nawiązującymi do wizerunku ptasich gniazd umieszczonych w koronach drzew.

ZRÓWNOWAŻONY ROZWÓJ

· Podczas dziewięciomiesięcznej transformacji ikoniczna konstrukcja budynku hotelu została zachowana, dzięki czemu w trakcie budowy uniknięto emisji ponad 51300 ton dwutlenku węgla - co odpowiada wycięciu 8,7 miliona drzew lub zniszczeniu obszaru większego niż wszystkie rezerwaty przyrody w Singapurze.

· Na terenie hotelowej miejskiej farmy uprawia się ponad 60 odmian owoców, warzyw, ziół i jadalnych kwiatów, które stanowią podstawę koncepcji „z gospodarstwa na stół” w hotelowych restauracjach, barach i salonach spa.

ZDROWIE I STYL ŻYCIA

· Skyline Hotel to kompleks pomieszczeń, w skład którego wchodzą COLLECTION Club Lounge, Skyline Bar, The Green Space - wielofunkcyjna otwarta przestrzeń z widokiem na panoramę miasta i Marina Bay, popularna wśród miłośników jogi na świeżym powietrzu - a także 25-metrowy basen z wodą mineralną, który nocą rozświetlany jest 1380 światłowodami.

Ceny pokoi zaczynają się od S$228++ za osobę. Więcej informacji można uzyskać na stronie www.panpacific.com/marinabay.

Aby uzyskać dostęp do dokumentu „A Collection of Eclectic Facts” i broszury informacyjnej hotelu należy kliknąć tutaj.

Aby uzyskać dostęp do wirtualnego spaceru, należy kliknąć tutaj i tutaj, aby uzyskać dostęp do najwyższej jakości zdjęć hotelu.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1582998/PARKROYAL_COLLECTION_Marina_Bay_Logo.jpg

Materiał zdjęciowy - https://mma.prnewswire.com/media/1582999/PARKROYAL_COLLECTION_Marina_Bay_Singapore.jpg

Źródło: PARKROYAL COLLECTION Marina Bay, Singapore

Źródło informacji: PR Newswire