Podczas targów IFA 2023 Dreame Technology przedstawi rewolucyjnego robota odkurzającego L20 Ultra z innowacyjną w branży* technologią MopExtend™ opartą na sztucznej inteligencji

01.09.2023, 10:01aktualizacja: 01.09.2023, 10:06

PR Newswire/ Dreame Technology

BERLIN, 1 września 2023 /PRNewswire/ -- Firma Dreame Technology, lider w branży urządzeń gospodarstwa domowego, przedstawi podczas targów IFA 2023 flagowego robota odkurzającego - L20 Ultra, wyposażonego w przełomową technologię. Targi elektroniki użytkowej i sprzętu gospodarstwa domowego, które odbędą się w Berlinie w dniach od 1 do 5 września, stanowią doskonałą okazję do zaprezentowania funkcji L20 Ultra, w tym przełomowej technologii MopExtend™ opartej na sztucznej inteligencji, zapewniającej dogłębne czyszczenie krawędzi. L20 Ultra oferuje szereg zaawansowanych funkcji, które zapewnią użytkownikom rewolucyjne wrażenia podczas sprzątania.

L20 Ultra to najnowszy produkt z serii inteligentnych urządzeń domowych Dreame Technology, który wynosi dokładność sprzątania na zupełnie nowy poziom. Jest to w pełni zautomatyzowany robot odkurzający, który czyści podłogi i posiada funkcję samoczyszczenia. Ponadto L20 Ultra będzie pierwszym produktem z nowym logo Dreame Technology, otwierając nową erę produktów Dreame Technology.

Innowacyjna w branży* technologia MopExtend™ oparta na sztucznej inteligencji

Dążąc do pokonania trudności, jakie wiążą się z dokładnym odkurzeniem krawędzi, firma Dreame Technology opracowała ekskluzywne technologie - Mop-Extend™ i system mopowania Duo-Scrub™, aby zapewnić doskonalsze rozwiązanie tego problemu.

Technologia Mop-Extend™ obejmuje kilka czujników położenia, które pozwalają automatycznie i precyzyjnie identyfikować narożniki i krawędzie. W przypadku zidentyfikowania narożników i krawędzi aktywowana jest technologia Mop-Extend™, dzięki której urządzenie dociera tak blisko do krawędzi ścian, jak to możliwe, zapewniając głębsze i dokładniejsze czyszczenie w narożnikach. Ponadto dzięki algorytmom technologii Mop-Extend™ robot L20 Ultra odznacza się doskonałymi wynikami w zakresie czyszczenia krawędzi również w złożonych środowiskach domowych, zapewniając, że potrzeby konsumentów zostaną pod tym względem zaspokojone jeszcze lepiej i bardziej wydajnie.

Wyposażony w dwa szybkie mopy obrotowe w ramach systemu mopowania Duo-Scrub™, L20 Ultra został zaprojektowany z myślą o usuwaniu uporczywych plam i długotrwałych zabrudzeń. Ponadto urządzenie posiada wbudowaną technologię wykrywania zabrudzeń, która wykorzystuje dane zebrane z poprzednich cykli sprzątania, aby zidentyfikować powierzchnie wymagające dodatkowego czyszczenia. Dla przykładu, L20 Ultra może reagować na zmiany sezonowe i powiązane z nimi czynniki, takie jak sierść zwierząt domowych, pyłki lub dodatkowe zabrudzenia wnoszone do domu, wykorzystując zapisane informacje, aby zapewnić poziom czyszczenia zsynchronizowany z urządzeniami domowymi Dreame Technology.

W pełni zautomatyzowane działanie

Wyposażone w zmodernizowaną automatyczną stację bazową, urządzenie L20 Ultra może zaoferować konsumentom jeszcze wyższy stopień automatyzacji w procesie czyszczenia w porównaniu do poprzednich modeli. Dzięki technologii DualBoost 2.0 i zbiornikowi na kurz o pojemności 3,2 l, automatyczna stacja bazowa pozwala przechowywać kurz do 75 dni bez konieczności ręcznego opróżnienia zbiornika. Poza tym L20 Ultra posiada również funkcję samoczyszczenia i osuszania wbudowanych mopów dzięki automatycznej stacji bazowej ze zbiornikiem na wodę o pojemności 4,5 l. Po zakończeniu samooczyszczania mopy są osuszane gorącym powietrzem, a cały proces może trwać do 2 godzin, co zapobiega powstawaniu pleśni i nieprzyjemnych zapachów.

Wysoki stopień automatyzacji osiągnięto również dzięki automatycznemu uzupełnianiu wody i roztworów czyszczących. L20 Ultra automatycznie napełnia zbiornik na wodę, aby mop był mokry, przygotowując go do skutecznego czyszczenia w dowolnym momencie. Roztwory czyszczące mogą być również uzupełniane automatycznie, co oszczędza użytkownikowi wysiłku.

Zaawansowany system czyszczenia

Robot L20 ultra został zaprojektowany z myślą o tym, aby zapewnić użytkownikom niezrównaną wydajność dzięki zaawansowanemu systemowi czyszczenia i funkcjom dostosowanym do zróżnicowanych środowisk domowych.

Dzięki zaawansowanemu systemowi ssącemu Vormax™ firmy Dreame Technology, L20 Ultra optymalizuje wydajność odkurzania w taki sposób, aby usuwać zanieczyszczenia z dywanów, wykładzin i twardych podłóg. Imponujący system Vormax™ oferuje moc ssania 7000 Pa, zapewniając niezwykle dokładne odkurzanie i skuteczne usuwanie kurzu przy wyjątkowo wysokim współczynniku zbierania brudu. Unoszona, gumowa szczotka zapewnia łatwe rozczesywanie włosia, a technologia wyłączania funkcji mopa pozwala wydajnie czyścić elastyczne powierzchnie.

Robot L20 Ultra został wyposażony w funkcję ultradźwiękowego rozpoznawania dywanów i technologię wyłączania funkcji mopa, co idzie w parze z dokładniejszym czyszczeniem dywanów i wykładzin. Po rozpoznaniu dywanów i wykładzin użytkownicy mogą zdecydować, którą z trzech opcji czyszczenia wybrać: wyłączenie funkcji mopa, unoszenie konstrukcji mopa lub tryb unikania dywanów, co pozwala sprzątać różne rodzaje powierzchni i zapobiega namaczaniu dywanów i wykładzin.

Inne inteligentne funkcje urządzenia obejmują inteligentną nawigację Pathfinder™, która wykorzystuje proces uczenia się oparty na sztucznej inteligencji oraz technologię światła strukturalnego 3D do skanowania pomieszczenia, rozpoznawania przeszkód i omijania ich, zapobiegając odkurzaniu przedmiotów, które mogły pozostać na podłodze przez przypadek. To z kolei pozwala uniknąć przerw w zaplanowanym procesie czyszczenia i zapewnia wykonanie zadania.

Flagowy model L20 Ultra łączy w sobie zwiększoną moc, technologię opartą na sztucznej inteligencji i lata prac badawczo-rozwojowych, co pozwoliło stworzyć robota odkurzającego, który stanowi prawdziwą rewolucję w sprzątaniu domu. Zastosowanie technologii Mop Extend™ zapewnia doskonałe czyszczenie, sprawiając, że robot L20 Ultra dociera do trudno dostępnych krawędzi, a także odkurza przestrzenie między meblami i wąskie miejsca.

Firma Dreame Technology wydłużyła również okres gwarancji do trzech lat. W porównaniu ze standardową dwuletnią gwarancją, użytkownicy mogą nie tylko uzyskać wysoką wydajność L20 Ultra, ale także gwarancję niezawodności i ochrony, która łączy najwyższej jakości czyszczenie z bezproblemowym użytkowaniem.

Cena i dostępność

Kompaktowy i wydajny robot L20 Ultra będzie dostępny w sprzedaży od 1 września 2023 r. w Niemczech, Francji, Włoszech i Hiszpanii za pośrednictwem oficjalnej sieci sklepów Dreame na Amazon, a także w innych lokalnych kanałach sprzedaży detalicznej, w cenie od 1199 euro. Pakiet L20 Ultra Complete będzie dostępny już od 1299 euro, a w jego skład wejdzie robot L20 Ultra z dodatkowymi roztworami czyszczącymi i wymiennymi nakładkami na mopy oraz innymi dodatkami i narzędziami, których okres przydatności do użycia wynosi 1 rok. Dostępność, ceny i specyfikacje każdego modelu mogą się różnić w zależności od lokalnych warunków rynkowych i preferencji konsumentów.

Konsumenci w Niemczech w okresie od 1 do 14 września przy zakupie urządzenia L20 Ultra w sklepach detalicznych otrzymają dodatkowo całkowicie za darmo suszarkę do włosów Dreame Hair Glory.

Aby być świadkiem kolejnej rewolucji w sprzątaniu domu i zobaczyć L20 Ultra w akcji, zapraszamy na stoisko Dreame podczas targów IFA 2023. Będzie można nas znaleźć w hali City Cube A na stoisku CCA-209.

Szczegółowe informacje na temat urządzenia L20 Ultra można znaleźć na oficjalnej stronie producenta: https://de.dreametech.com/

Dreame Technology

Założona w 2017 r. firma Dreame Technology to innowacyjna marka produktów konsumenckich, która specjalizuje się w inteligentnych urządzeniach do sprzątania domu. Realizuje ona misję poprawy jakości życia ludzi na całym świecie poprzez technologię. Śledź firmę na Facebooku, Instagramie i Twitterze. Szczegółowe informacje znajdują się na stronie: https://de.dreametech.com/.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/2196581/Dreame_Technology_Launches_Revolutionary_Flagship_Robotic_Vacuum_L20_Ultra_Industry.jpg

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/2196582/image_5011492_38812628.jpg

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/2196583/1.jpg