POLENERGIA SA (14/2019) Zmiana porządku obrad ZWZ Polenergia S.A. zwołanego na 17 kwietnia 2019 r.

28.03.2019, 17:47aktualizacja: 28.03.2019, 17:47

Raport bieżący z plikiem 14/2019

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 12/2019 z dnia 13 marca 2019 r. ("Raport Bieżący"), Zarząd spółki Polenergia S.A. ("Spółka") informuje, że:

1. do porządku obrad Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia ("ZWZ") zwołanego na 17 kwietnia 2019 r., wprowadzony został nowy pkt 12 w brzmieniu:

12. "Podjęcie uchwały w sprawie ustalenia wynagrodzeń członków Rady Nadzorczej", a pkt od 12 do 15 porządku obrad ZWZ Spółki ogłoszonego Raportem Bieżącym otrzymały numerację od 13 do 16.

2. w ramach autopoprawki dokonano zmian w projektach następujących uchwał:

a) w sprawie zatwierdzenia sprawozdania finansowego Spółki za rok obrotowy zakończony w dniu 31 grudnia 2018 roku, w § 1 pkt (ii) skorygowano wartość straty netto;

b) w sprawie zatwierdzenia sprawozdania finansowego Spółki za rok obrotowy zakończony w dniu 31 grudnia 2018 roku, w § 1 pkt (iii) skorygowano wartość zwiększenia środków pieniężnych;

c) w sprawie pokrycia straty poniesionej w roku obrotowym zakończonym w dniu 31 grudnia 2018 roku skorygowano wartość straty netto.

3. załączono projekt uchwały do pkt 14 (poprzednio pkt 13) porządku obrad ZWZ Spółki w sprawie upoważnienia Rady Nadzorczej Spółki do ustalenia tekstu jednolitego zmienionego statutu Spółki oraz wprowadzenia do statutu Spółki zmian o charakterze redakcyjnym.

Na podstawie art. 401 § 2 Kodeksu spółek handlowych Spółka załącza nowy porządek obrad ZWZ, zmieniony na żądanie Akcjonariusza. Zmiana do porządku obrad została dokonana w oparciu o dostarczony do spółki na podstawie art. 401 § 1 Kodeksu spółek handlowych wniosek Akcjonariusza Aviva Powszechne Towarzystwo Emerytalne Aviva Santander S.A. z dnia 26 marca 2019 r. z projektem uchwały z uzasadnieniem w sprawie ustalenia wynagrodzeń członków Rady Nadzorczej.

Do niniejszego raportu zostają załączone:

1) ogłoszenie o zwołaniu Walnego Zgromadzenia;

2) projekty uchwał Walnego Zgromadzenia.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz