POLIMEX MOSTOSTAL SA (4/2020) Zawarcie istotnej umowy przez Emitenta

20.01.2020, 20:33aktualizacja: 20.01.2020, 20:33

Raport bieżący 4/2020

W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 1/2020 z dnia 2 stycznia 2020 r., Zarząd Polimex Mostostal S.A. z siedzibą w Warszawie ("Spółka") informuje, że w dniu dzisiejszym Spółka zawarła z Biurem Studiów, Projektów i Realizacji "Energoprojekt - Katowice" S.A. z siedzibą w Katowicach ("Zleceniobiorca") umowę, której przedmiotem jest wykonanie przez Zleceniobiorcę wielobranżowej dokumentacji projektowej dla kontraktu pt. "Budowa Bloku Energetycznego w oparciu o paliwo węglowe w Puławach" ("Umowa"), a także pełnienie nadzoru autorskiego w trakcie realizacji kontraktu przez Spółkę. Okres wykonywania przedmiotu Umowy rozpoczyna się z dniem jej podpisania i kończy w dniu 23 stycznia 2023 r.

Wynagrodzenie za wykonanie przez Zleceniobiorcę przedmiotu Umowy jest ryczałtowe i zostało ustalone na kwotę 43.200.000,00 PLN netto. Zleceniobiorca będzie zobowiązany do zapłaty na rzecz Spółki kar umownych w przypadkach określonych w Umowie, jednakże łączna kwota kar umownych ze wszystkich tytułów nie może przekroczyć 25% kwoty wynagrodzenia brutto. Każda ze stron Umowy będzie uprawniona do dochodzenia odszkodowania uzupełniającego na zasadach ogólnych do wysokości 100% kwoty wynagrodzenia brutto, w przypadku gdy kwota naliczonych kar umownych, nie pokryje wartości poniesionej przez nią szkody.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz