POLNORD SA (47/2018) Wykaz akcjonariuszy posiadających co najmniej 5% głosów na Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu Spółki w jego części, która odbyła się po przerwie w dniu 15.10.2018 r.

15.10.2018, 19:17aktualizacja: 15.10.2018, 19:17

Raport bieżący 47/2018

Zarząd POLNORD SA ("Spółka") podaje do publicznej wiadomości wykaz akcjonariuszy posiadających co najmniej 5% ogólnej liczby głosów na XXXIV Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu Spółki, które odbyło się po przerwie w dniu 15.10.2018 r.

1. Hanapeta Holdings Co. Limited z siedzibą na Cyprze posiadał 3 534 409 głosów, co stanowiło 18,15 % liczby głosów obecnych na NWZ i 10,81 % w ogólnej liczbie głosów.

2. Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych PZU SA z siedzibą w Warszawie działający w imieniu i na rzecz funduszy inwestycyjnych:

• PZU Fundusz Inwestycyjny Otwarty Parasolowy Subfundusz PZU Akcji KRAKOWIAK

• PZU Fundusz Inwestycyjny Otwarty Parasolowy Subfundusz PZU Stabilnego Wzrostu MAZUREK

• PZU Fundusz Inwestycyjny Otwarty Parasolowy Subfundusz PZU Akcji Małych i Średnich Spółek

• PZU Fundusz Inwestycyjny Otwarty Parasolowy Subfundusz PZU Zrównoważony

• PZU SFIO Globalnych Inwestycji - Subfundusz PZU Akcji Spółek Dywidendowych

• PZU SFIO Universum

posiadał łącznie 3 269 311 głosów, co stanowiło 16,79 % liczby głosów obecnych na NWZ i 10,00 % w ogólnej liczbie głosów.

3. Nationale - Nederlanden Otwarty Fundusz Emerytalny z siedzibą w Warszawie posiadał 3 039 288 głosów, co stanowiło 15,60 % liczby głosów obecnych na NWZ i 9,30 % w ogólnej liczbie głosów.

4. Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski SA z siedzibą w Warszawie posiadał 2 345 893 głosów, co stanowiło 12,05 % liczby głosów obecnych na NWZ i 7,18 % w ogólnej liczbie głosów.

5. Bank Gospodarstwa Krajowego posiadał 2 086 890 głosów, co stanowiło 10,72 % liczby głosów obecnych na NWZ i 6,38 % w ogólnej liczbie głosów.

6. Otwarty Fundusz Emerytalny PZU "Złota Jesień" z siedzibą w Warszawie posiadał 1 630 000 głosów, co stanowiło 8,37 % liczby głosów obecnych na NWZ i 4,99 % w ogólnej liczbie głosów.

7. Aegon Otwarty Fundusz Emerytalny posiadał 1 531 450 głosów, co stanowiło 7,86 % liczby głosów obecnych na NWZ i 4,68 % w ogólnej liczbie głosów.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz