POLNORD SA (57/2018) Podpisanie przez Emitenta oraz jego spółki zależne listu intencyjnego w sprawie sprzedaży dwóch nieruchomości, zabudowanych budynkami biurowymi, położonych w Warszawie przy ul. Branickiego.

20.11.2018, 20:16aktualizacja: 20.11.2018, 20:16

Raport bieżący 57/2018

Zarząd POLNORD SA ("Emitent") informuje, że w dniu 20.11.2018 r. został podpisany między Emitentem i jego dwoma spółkami zależnymi oraz Polskim Holdingiem Nieruchomości z siedzibą w Warszawie ("Potencjalny Kupujący") list intencyjny, określający zasady postępowania stron w odniesieniu do zamierzonej transakcji, polegającej na sprzedaży przez spółki zależne Emitenta dwóch nieruchomości, zabudowanych dwoma budynkami biurowymi "Betheone" oraz "Befree" w ramach projektu Wilanów Office Park ("Transakcja"), położonych w Warszawie przy ul. Branickiego 15,17, o łącznej pow. najmu (GLA) 17.580 m2.

Strony postanowiły zawrzeć list intencyjny w celu potwierdzenia ich intencji dotyczących określenia wstępnych warunków Transakcji.

W przypadku stwierdzenia możliwości realizacji Transakcji, Strony będą mogły dokonać czynności mających na celu ustalenie zasad, struktury i harmonogramu Transakcji, która mogłaby zostać zrealizowana na podstawie odrębnej umowy.

Informacja o zawarciu listu intencyjnego, w ocenie Emitenta, stanowi informację poufną w rozumieniu art. 7 Rozporządzenia MAR, gdyż potencjalna Transakcja ze względu na wartość będzie istotną transakcją dla Emitenta.

Podstawa prawna: art. 17 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 596/2014 z dnia 16 kwietnia 2014 r. w sprawie nadużyć na rynku (rozporządzenie w sprawie nadużyć na rynku) oraz uchylające dyrektywę 2003/6/WE, 2003/124/WE, 2003/125/WE i 2004/72/WE.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz