POLSKIE GÓRNICTWO NAFTOWE I GAZOWNICTWO SA (55/2020) Zawarcie aneksu do Programu Emisji Obligacji

28.10.2020, 15:38aktualizacja: 28.10.2020, 17:32

Raport bieżący 55/2020

Zarząd Polskiego Górnictwa Naftowego i Gazownictwa SA ("PGNiG") informuje, że w dniu 28 października 2020 roku zawarł aneks nr 1 do Umowy Programowej z dnia 21 grudnia 2017 roku w związku z Programem Emisji Obligacji na kwotę 5 mld złotych ("Program") z organizatorami emisji: ING Bankiem Śląskim SA, Bankiem Polska Kasa Opieki SA, Bankiem Handlowym w Warszawie SA oraz Bankiem BNP Paribas Bank Polska SA.

Aneks nr 1 dostosowuje Program do aktualnego porządku prawnego i wydłuża czas trwania Programu do dnia 28 października 2025 roku.

W ramach Programu PGNiG będzie mogło emitować obligacje z terminem zapadalności do 10 lat o oprocentowaniu stałym lub zmiennym lub jako obligacje zerokuponowe, w trybie oferty publicznej albo w trybie oferty niepublicznej. Obligacje mogą zostać wprowadzone do alternatywnego systemu obrotu Catalyst. Obligacje będą emitowane w celu uzyskania środków na zaspokojenie bieżących potrzeb finansowych związanych z realizacją strategii Grupy Kapitałowej PGNiG.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz