PROJPRZEM SA (55/2016) Nabycie Akcji przez znaczącego Akcjonariusza

15.07.2016, 15:54aktualizacja: 15.07.2016, 15:54

Raport bieżący 55/2016

PROJPRZEM Spółka Akcyjna informuje, że w dniu 15.07.2016 roku otrzymała od spółki Grupa Kapitałowa Immobile S.A. z siedzibą w Bydgoszczy informację, że wyniku transakcji dokonanych przez Spółkę Grupa Kapitałowa Immobile S.A. w dniu 14.07.2016 roku na rynku regulowanym Spółka ta nabyła 7.428 akcji zwykłych na okaziciela PROJPRZEM S.A. Tym samym stan zaangażowania Grupy Kapitałowej Immobile S.A. zwiększył się o 0,10% ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu PROJPRZEM S.A.

Przed dokonaniem tej transakcji Grupa Kapitałowa Immobile S.A. posiadała 1.297.818 akcji PROJPRZEM S.A., stanowiących 21,69% kapitału zakładowego i dających prawo do 1.297.818 głosów na Walnym Zgromadzeniu, co stanowiło 17,06% ogólnej liczby głosów.

Po dokonaniu transakcji, których dotyczy zawiadomienie, Grupa Kapitałowa Immobile S.A. bezpośrednio posiadała 1.305.246 akcji PROJPRZEM S.A., stanowiących 21,82% kapitału zakładowego i dających prawo do 1.305.246 głosów,co co stanowi 17,16% ogólnej liczby głosów.

Jednocześnie Akcjonariusz poinformował, że spółki zależne: Makrum Development sp. z o.o., Kuchet sp. z o.o., Nobles sp. z o.o., Hotel 1 GKI sp. z o.o. oraz Hotel 1 sp. z o.o. (wszystkie z siedzibą w Bydgoszczy) posiadają 942.055 akcji zwykłych na okaziciela PROJPRZEM S.A.

Przed dokonaniem transakcji Grupa Kapitałowa Immobile S.A. posiadała bezpośrednio i pośrednio 2.239.873 akcje PROJPRZEM S.A., stanowiące 37,44% kapitału zakładowego i dające prawo do 2.239.873 głosów na Walnym Zgromadzeniu, co stanowi 29,44 % ogólnej liczby głosów.

Po dokonaniu powyższych transakcji, Grupa Kapitałowa Immobile bezpośrednio oraz pośrednio poprzez swoje spółki zależne posiadała 2.247.301 akcji PROJPRZEM S.A., które stanowią 37,56% kapitału zakładowego PROJPRZEM S.A. i dają prawo do 2.247.301 głosów, co stanowi 29,54% ogólnej liczby głosów.

Grupa Kapitałowa Immobile S.A. poinformowała również, że posiada akcje PROJPRZEM S.A. poprzez spółki zależne tj. Makrum Development sp. z o.o., Kuchet sp. z o.o., Nobles sp. z o.o., Hotel 1 GKI sp. z o.o. oraz Hotel 1 sp. z o.o. (wszystkie z siedzibą w Bydgoszczy).

Ponadto Grupa Kapitałowa Immobile S.A. poinformowała, że nie zawarła i nie jest stroną umowy, której przedmiotem byłoby przekazanie uprawnienia do wykonywania prawa głosu z akcji PROJPRZEM S.A.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz