Purple Shovel ogłasza współpracę z firmą Inter Ordinance Inc.

23.03.2017, 11:08aktualizacja: 23.03.2017, 11:08

Organizacja Purple Shovel zostaje wyłącznym rządowym dostawcą amerykańskich karabinów AK-47.

PALM BAY, Floryda, 22 marca 2017 r. /PRNewswire/ - Organizacja Purple Shovel, LLC, działająca jako małe przedsiębiorstwo w posiadaniu weteranów zranionych wskutek służby wojskowej SDVOSB, ogłosiła dzisiaj podpisanie umowy na wyłączność z firmą Inter Ordinance Inc. na dostawę amerykańskich karabinów AK-47 jej produkcji do kupujących organów rządowych.

"Nasza współpraca współgra z rosnącymi potrzebami specjalnych sił operacyjnych w zakresie niestandardowej broni - skomentował główny dyrektor wykonawczy organizacji Purple Shovel Benjamin Worrell. - Nasi sojusznicy wybierają tę broń ze względu na dość niski koszt i łatwość obsługi. Organizacja Purple Shovel jest gotowa na sprostanie zapotrzebowaniu poprzez dostarczanie wysokiej jakości, amerykańskich AK” - dodał dyrektor.

Firma Inter Ordinance Inc., jedyny amerykański producent modelu AK-47, także potwierdziła znaczące zainteresowanie rządów innych krajów tym produktem. "Zapotrzebowanie na amerykańskie produkty jest szczególnie duże w świecie arabskim - skomentował główny dyrektor wykonawczy Ulrich Wiegand. - Nasza broń cieszy się tam uznaniem, a wiadomość o tym, że produkujemy AK w USA szybko się rozeszła” – dodał dyrektor.

Z pomocą organizacji Purple Shovel firma Inter Ordinance planuje podwojenie obecnego poziomu sprzedaży 2500 karabinów AK miesięcznie w odpowiedzi na zapotrzebowanie ze strony klientów rządowych. Firma jest prawdziwym dobrodziejstwem dla lokalnej gospodarki i spotkała się z zainteresowaniem Komisji Rozwoju Gospodarczego Florida Space Coast, która zainwestowała w Inter Ordinance w zeszłym roku.

O Purple Shovel, LLC

Organizacja Purple Shovel, LLC jest certyfikowanym małym przedsiębiorstwem w posiadaniu weteranów zranionych wskutek służby wojskowej SDVOSB powstałym w 2010 roku w celu świadczenia usług o wartości dodanej w odpowiedzi na szereg krajowych i międzynarodowych wyzwań. Organizacja Purple Shovel pracuje na całym świecie, aby realizować rozwiązania z myślą o najlepszym interesie klientów. Pracownicy organizacji Purple Shovel, którzy mogą poszczycić się dekadami doświadczenia w terenie, realizują innowacyjne i dbałe programy w celu przewyższenia oczekiwań klientów. Organizacja Purple Shovel specjalizuje się w międzynarodowej logistyce na najwyższym poziomie, zakupach strategicznych, optymalizacji łańcucha dostaw, wspieraniu wzrostu społeczności i handlu oraz zapewnianiu pomocy humanitarnej.

O Inter Ordinance Inc.

Firma Inter Ordinance Inc. jest wiodącym producentem amerykańskich karabinów typu AK i AR. Od ponad 20 lat firma Inter Ordinance służy klientom na całym świecie z obszaru Space Coast na Florydzie. Prawie każdy członek zespołu produkcyjnego firmy Inter Ordinance jest weteranem lub członkiem Gwardii Narodowej. Każda sztuka broni produkcji Inter Ordinance jest wytwarzana ręcznie i przechodzi testy strzału przed dostawą. Wszystkie karabiny AK firmy objęte są dożywotnią gwarancją z ograniczeniami.

Więcej informacji można znaleźć na stronie: http://purpleshovel.com.

Źródło: Purple Shovel, LLC

Data publikacji 23.03.2017, 11:08