RAINBOW TOURS SA (43/2016) Informacja o przychodach spółki w miesiącu wrześniu 2016 roku.

25.10.2016, 17:51aktualizacja: 25.10.2016, 17:51

Raport bieżący z plikiem 43/2016

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Zarząd Rainbow Tours S.A. informuje, że wartość jednostkowych przychodów ze sprzedaży z tytułu organizacji imprez turystycznych w miesiącu wrześniu 2016 r. wyniosła 127,6 mln PLN, co w porównaniu z analogicznym okresem 2015 r., w którym przychody wyniosły 111,7 mln PLN, stanowi wzrost sprzedaży o 14,2 %. Przychody z pośrednictwa wyniosły 18,1 mln zł i były niższe o "-"9,5 % od przychodów analogicznego okresu 2015 roku, które wyniosły 20,0 mln zł. Łączne przychody ze sprzedaży w miesiącu wrześniu 2016 wyniosły 145,7 mln zł, co w porównaniu z analogicznym okresem 2015 r., w którym przychody wyniosły 131,7 mln PLN, stanowi wzrost sprzedaży o 10,6 %.

Przychody ze sprzedaży z tytułu organizacji imprez turystycznych spółki w rachunku narastającym za okres od 1 stycznia do 30 września 2016 roku wyniosły 857,8 zł i są wyższe o 12,1 %, od przychodów za okres od 1 stycznia do 30 września 2015 roku, które wyniosły 765,4 mln zł. Przychody z pośrednictwa w rachunku narastającym wyniosły 141,5 mln zł i były niższe o "-" 25,4 % od przychodów analizowanego okresu roku 2015, które wyniosły 189,6 mln zł. Łączne przychody ze sprzedaży spółki w rachunku narastającym za okres od 1 stycznia do 30 września 2016 roku wyniosły 999,3 mln zł i są wyższe o 4,6 %, od przychodów za okres od 1 stycznia do 30 września 2015 roku, które wyniosły 955,0 mln zł.

Zarząd Rainbow Tours S.A., w imieniu Grupy Kapitałowej informuje, że wartość skonsolidowanych przychodów ze sprzedaży z tytułu organizacji imprez turystycznych (bez wyłączeń konsolidacyjnych) w miesiącu wrześniu 2016 r. wyniosła 127,6 mln PLN, co w porównaniu z analogicznym okresem 2015 r., w którym przychody wyniosły 111,7 mln PLN, stanowi wzrost sprzedaży o 14,2 %. Skonsolidowane przychody z pośrednictwa (bez wyłączeń konsolidacyjnych) wyniosły 33,3 mln zł i były niższe o "-" 6,5 % od przychodów analizowanego okresu roku 2015, które wyniosły 35,6 mln zł. Łączne skonsolidowane przychody ze sprzedaży w miesiącu wrześniu 2016 wyniosły 160,9 mln zł, co w porównaniu z analogicznym okresem 2015 r., w którym przychody wyniosły 147,3 mln PLN, stanowi wzrost sprzedaży o 9,2 %.

Skonsolidowane przychody ze sprzedaży imprez turystycznych Grupy w rachunku narastającym za okres od 1 stycznia do 30 września 2016 roku wyniosły 857,8 mln zł i są wyższe o 12,1 %, od przychodów za okres od 1 stycznia do 30 września 2015 roku, które wyniosły 765,4 mln zł. Skonsolidowane przychody z pośrednictwa (bez wyłączeń konsolidacyjnych)

w rachunku narastającym wyniosły 211,7 mln zł i były niższe o "-" 19,8 % od przychodów analizowanego okresu roku 2015, które wyniosły 264,1 mln zł. Łączne, skonsolidowane przychody ze sprzedaży Grupy (bez wyłączeń konsolidacyjnych) w rachunku narastającym za okres od 1 stycznia do 30 września 2016 roku wyniosły 1 069,5 mln zł i są wyższe o 3,9 %, od przychodów za okres od 1 stycznia do 30 września 2015 roku, które wyniosły 1 029,5 mln zł.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz