RAINBOW TOURS SA Nabycie akcji Spółki przez osobę blisko związaną z Remigiuszem Talarkiem - Wiceprezesem Zarządu Spółki

17.05.2016, 19:18aktualizacja: 17.05.2016, 19:18

Raport bieżący 15/2016

Zarząd Rainbow Tours Spółki Akcyjnej w Łodzi ("Spółka") informuje, iż powziął wiadomość w trybie art. 160 ust. 1 pkt 1) Ustawy o Obrocie Instrumentami Finansowymi, o nabyciu przez osobę blisko związaną z osobą wchodzącą w skład organu zarządzającego (p. Remigiuszem Talarkiem), tj. przez Elephant Capital Spółkę z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Łodzi, 1.645.000 akcji imiennych uprzywilejowanych Spółki (akcje uprzywilejowane co do głosu - z jednej akcji przysługują dwa głosy na Walnym Zgromadzeniu Rainbow Tours SA), tj.:

(-) 1.175.000 akcji imiennych uprzywilejowanych serii A oraz

(-) 470.000 akcji imiennych uprzywilejowanych serii C1.

Nabycie w/w 1.645.000 akcji imiennych uprzywilejowanych Spółki zostało dokonane w dniu 16.05.2016 r., w drodze czynności cywilnoprawnej, przeniesienia akcji z dnia 16.05.2016 r., tytułem wkładu niepieniężnego (aportu) wnoszonego przez p. Remigiusza Talarka do spółki pod firmą Elephant Capital Sp. z o.o. z siedzibą w Łodzi w zamian za nowotworzone udziały obejmowane przez p. Remigiusza Talarka w podwyższonym kapitale zakładowym Elephant Capital Sp. z o.o.

Zgodnie z otrzymanym zawiadomieniem, wartość aportu w postaci 1.645.000 akcji imiennych uprzywilejowanych Spółki, wnoszonych przez p. Remigiusza Talarka do Elephant Capital Sp. z o.o. w zamian za nowotworzone udziały w podwyższonym kapitale zakładowym Elephant Capital Sp. z o.o. została określona w łącznej wysokości 43.872.150,00 zł, tj. w wysokości 26,67 zł za jedną akcję imienną uprzywilejowaną Spółki stanowiącą przedmiot aportu (nabycia).

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz